Descinderi şi percheziţii la Piatra Neamţ

Mai multe percheziţii şi descinderi au loc, marţi dimineaţă, la locuinţe din Piatra Neamţ, fiind vizate persoane care ar face parte din lumea interlopă.

208 afișări
Imaginea articolului Descinderi şi percheziţii la Piatra Neamţ

Descinderi şi percheziţii la Piatra Neamţ (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Conform unor surse judiciare, au loc 27 de percheziţii la mai multe adrese din Piatra Neamţ şi din alte localităţi din judeţ, vizând destructurarea unor grupări interlope.

Potrivit surselor citate, începând cu ora 04.30, zeci de maşini cu poliţişti din Bacău au intrat în judeţul Neamţ, unde au descins în locuinţe din Roznov, Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ.

Acţiunea este coordonată de procurorul Felix Blănilă din cadrul Parchetului Tribunalului Neamţ, care se ocupă de cazul Mironescu, iar cercetările au fost extinse, fiind ridicate mai multe persoane.

Poliţiştii din Neamţ nu au fost implicaţi în această acţiune, în condiţiile în care multe incidente care i-au avut ca autori pe Mironescu sau Mararu nu au fost soluţionate.

Printre persoanele vizate de percheziţii s-ar afla şi Dumitru Mironescu, zis "Puiu", cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ, asupra fraţilor Mararu.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea era în desfăşurare.

În 14 noiembrie 2010, la Piatra Neamţ a avut loc un asasinat într-o cafenea din municipiu, asupra fraţilor Mararu, cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu.

Gheorghiţă Mararu şi fratele acestuia, Bogdan, au fost împuşcaţi de Cristian Chilat (40 ani), zis Falău. Potrivit anchetatorilor, acesta l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. În urma atacului Gheorghe Mararu şi-a pierdut viaţa, iar fratele acestuia a fost rănit.

În luna ianuarie a acestui an, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au pus sub acuzare în acest caz şi pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu. Acesta este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în stare de libertate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi care l-a anunţat că Gheorghe Mararu se află în cafeneau unde a avut loc asasinatul.

La jumătatea lunii februarie, Puiu Mironescu a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, ulterior fiind transferat la Iaşi, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cu care se şicanase în trafic, la intrarea în Bacău.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care a provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici