UPDATE: Deţinutul condamnat pentru viol, dat în urmărire naţională, prins de poliţişti

Deţinutul condamnat la 15 ani pentru viol care a fost dat în urmărire naţională, după ce a primit o permisie de 24 de ore şi nu s-a mai prezentat la Penitenciarul din Botoşani, a fost prins, transmite corespondentul MEDIAFAX.

936 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Deţinutul condamnat pentru viol, dat în urmărire naţională, prins de poliţişti

Deţinut dat în urmărire naţională. Autorităţile sunt în alertă

Poliţiştii şi echipele de căutare ale Penitenciarului din Botoşani au reuşit să îl identifice şi să îl prindă, în mai puţin de 24 de ore de când a fost declarat evadat, pe bărbatul de 42 de ani din Botoşani care a primit o permisie pentru bună purtare şi nu s-a mai întors în detenţie.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Anna Maria Rotariu, a declarat pentru MEDIAFAX că deţinutul a fost identificat în localitatea de domiciliu, a fost reţinut şi urmează să fie dus în închisoare.

Bărbatul va fi pedepsit pentru fapta sa şi cel mai probabil nu i se va mai acorda eliberarea condiţionată de care ar fi putut beneficia începând din luna iulie 2019.

Autorităţile din Botoşani au fost în alertă după ce un deţinut, condamnat pentru viol, a plecat din Penitenciarul Botoşani unde executa o pedeapsă în regim semideschis de 15 ani pentru viol.

Conform reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, bărbatul a primit o permisie de 24 de ore, pentru conduită bună, şi nu s-a mai întors la Penitenciarul din Botoşani.

Bărbatul a fost dat în urmărire naţională, fiind căutat de echipe ale penitenciarului Botoşani şi ale Inspectoratului de Poliţie Botoşani.

“În data de 26 noiembrie, deţinutul în vârstă de 42 de ani care era condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, aflat în permisiune de ieşire din penitenciar cu o durată de 24 de ore nu a revenit la unitatea de deţinere la ora stabilită, respectiv ora 14.00. Administraţia unităţii a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani concomitent cu declanşarea acţiunii de căutare cu echipe formate atât din personalul unităţii cât şi cu sprijinul organelor de poliţie în vederea capturării şi aducerii la unitatea de deţinere a deţinutului. Acesta executa o pedeapsă în regim semideschis şi se afla în perioada premergătoare analizei comisiei de eliberare condiţionată”, declara, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Anna Maria Rotariu.

Bărbatul a executat până la data evadării nouă ani din cei 15 şi, conform reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, pe ultima parte a detenţiei bărbatul a avut o conduită corespunzătoare, a prestat activităţi lucrative, acesta fiind şi motivul pentru care a putut beneficia pentru prima dată de ieşire din penitenciar. În iulie 2019, el ar fi putut fi prezentat cu propunere de eliberare condiţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici