DIICOT a depistat o grupare de trafic de migranţi, monitorizând-o pentru trafic de droguri. Gruparea, finanţată de lideri interlopi din Turcia - VIDEO

Procurorii DIICOT au descoperit, monitorizând o grupare suspectată de trafic de droguri, că membrii acesteia făceau trafic cu migranţi, dintre cei 17 suspecţi la care s-au făcut percheziţii miercuri dimineaţă făcând parte şi două campioane naţionale la arte marţiale din Arad.

273 afișări
Imaginea articolului DIICOT a depistat o grupare de trafic de migranţi, monitorizând-o pentru trafic de droguri. Gruparea, finanţată de lideri interlopi din Turcia - VIDEO

DIICOT a depistat o grupare de trafic de migranţi, monitorizând-o pentru trafic de droguri (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) fac, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe printre care Braşov, Arad, Vâlcea şi Ialomiţa, pentru destructurarea unei grupări specializate în traficul de migranţi, care ar avea 17 membri, cetăţeni români şi turci, printre care şi două campioane naţionale la arte marţiale din Arad, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Membrii grupării erau monitorizaţi iniţial de DIICOT sub suspiciunea de trafic de droguri.

Procurorii au descoperit că membrii grupării făceau trafic cu migranţi, în general kurzi, iranieni şi irakieni, unii suspecţi de legături cu facţiuni teroriste, transportându-i pe aceştia cu autocamioane, autocare şi cu o maşină specială pentru persoane cu dizabilităţi, au arătat sursele citate.

Mai mult, suspecţii foloseau persoane cu dizabilităţi pentru a-i transporta pe migranţi. Astfel, maşina specială, deţinută de o fundaţie pentru persoane cu dizabilităţi, era condusă de o persoană în scaun cu rotile pentru a trece mai uşor de punctele de control.

Sursele citate au mai menţionat că gruparea încasa între 7.000 şi 8.000 de euro pentru fiecare migrant traficat.

DIICOT a emis mandate de aducere pentru toţi cei 17 suspecţi, aceştia urmând a fi audiaţi la structura centrală a direcţiei.

Gruparea care făcea trafic de migranţi, finanţată de lideri interlopi din Turcia

Gruparea care făcea trafic de migranţi, anihilată în urma descinderilor de miercuri făcute în Bucureşti şi în mai multe judeţe, a fost susţinută financiar de lideri interlopi din Turcia, potrivit Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor făcute miercuri în Capitală şi în judeţele Arad, Braşov, Dolj, Ialomiţa, Galaţi şi Vâlcea, poliţiştii şi procurorii de criminalitate organizată au ridicat 80 de grame de cannabis şi peste 17.000 de euro, iar 13 membri ai grupării formate din 17 persoane au fost aduşi, pentru audieri, la sediul central al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Membrii grupării - români şi turci - sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Printre aceştia se numără şi două campioane naţionale la arte marţiale din Arad, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, membrii grupării ar fi organizat tranzitul ilegal prin România a mai multor migranţi care veneau din state localizate în zone de conflict şi post-conflict.

Potrivit Poliţiei Române, migranţii, cu precădere sirieni, iranieni sau etnici kurzi, ar fi fost introduşi ilegal în România sau ar fi venit cu vize turistice, după care membrii grupării le-ar fi organizat deplasarea cladestină în Occident, principalele state de destinaţie fiind Germania, Italia şi Austria. Ruta de traficare a imigranţilor ar fi avut ca punct comun de plecare Turcia, pentru majoritatea transporturilor clandestine, traversând ulterior Bulgaria, România şi Ungaria.

Printre migranţi s-au numărat şi suspecţi de legături cu facţiuni teroriste, potrivit aceloraşi surse judiciare.

Pentru a trece frontiera în mod fraudulos, migranţii ar fi fost ascunşi în compartimentele de marfã sau în locaşuri special amenajate ale unor autocare, autocamione sau limuzine, spun anchetatorii.

Printre vehiculele folosite s-ar fi numărat şi o maşină specială pentru persoane cu dizabilităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici