DIICOT: O grupare a înşelat 588 de persoane cu un milion de lire, prin vânzări fictive pe internet

Procurorii DIICOT au pus sub învinuire 38 de membri ai unei grupări infracţionale care a înşelat 588 de persoane din UE, SUA şi America de Sud cu un milion de lire, prin vânzarea fictivă pe internet a unor autoturisme şi produse electronice sau prin închirierea de imobile.

450 afișări
Imaginea articolului DIICOT: O grupare a înşelat 588 de persoane cu un milion de lire, prin vânzări fictive pe internet

DIICOT: O grupare a înşelat 588 de persoane cu un milion de lire, prin vânzări fictive pe internet (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională specializată în savârşirea de infracţiuni informatice, ce acţiona în state membre ale Uniunii Europene şi Americii de Sud, precum şi în Statele Unite ale Americii.

În dosarul penal constituit, procurorii au pus sub învinuire 38 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional organizat ofertau pe internet bunuri şi servicii, la preţuri atractive, apoi încasau contravaloarea acestora, fără ca persoanele respective să beneficieze de obiectul sau prestaţia oferită, de regulă, autoturisme, produse electronice sau închirierea de imobile.

Membrii grupării se recomandau ca fiind cetăţeni străini, folosindu-se de acte de identitate falsificate şi conturi deschise la o bancă din străinătate. Efectuarea plăţilor era solicitată fie direct, în numerar, fie în conturile respective, pe teritoriul unui stat european. Ulterior, sumele erau transmise, prin intermediari, liderilor grupării din Romania.

Prejudiciul estimat, la acest moment, este de un milion de lire, 588 de persoane fiind înşelate de membrii grupării.

Anchetatorii au făcut 33 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Sibiu, Cluj şi Constanţa.

Perceziţiile au fost făcute de procurorii DIICOT, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, SCCO Vâlcea şi Sibiu, BCCO Bucureşti, Cluj şi Constanţa. La acţiune au participat şi 17 echipaje ale Jandarmeriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici