DIICOT: Plângerea înregistrată pe numele lui Dan Condrea nu avea legătură cu posibile infracţiuni ale Hexi Pharma

Reprezentanţii DIICOT au avut, vineri, o nouă reacţie în cazul plângerii depusă pe numele patronului Hexi Pharma, precizând, printre altele, că sesizarea nu viza activitatea infracţională a societăţii Hexi Pharma.

1765 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Plângerea înregistrată pe numele lui Dan Condrea nu avea legătură cu posibile infracţiuni ale Hexi Pharma

DIICOT: Plângerea înregistrată pe numele lui Dan Condrea nu avea legătură cu posibile infracţiuni ale Hexi Pharma

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii DIICOT au venit vineri cu noi precizări în cazul sesizării depuse la instituţie împotriva patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Informaţiile vin după ce miercuri procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că nu au fost făcute verificări deoarece acea plângere nu conţinea elemente prevăzute de legea penală.

Acum, DIICOT susţine că la nivelul instituţiei nu a fost vorba despre o plângere care să vizeze posibile infracţiuni comise de Hexi Pharma.

„Contrar celor afirmate în presă, la nivelul DIICOT nu a fost înregistrată nicio plângere în legătură cu o posibilă activitate infracţională a S.C. HEXI PHARMA CO. SRL, obiectul plângerii înregistrate la DIICOT şi restituite petiţionarei, fiind cu totul diferit”, se arată în comunicatul DIICOT.

Reprezentanţii DIICOT vin în comunicat şi cu pasaje din articole ale Codului Penal, spun ei, pentru "a îndepărta confuzia creată, voit sau nu". Astfel, arată că potrivit art.289 alin 2 din Codul de procedură penală, ”plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute”.

Cei de la DIICOT susţin, citând articolul 294 alin 2 din Codul de procedură penală, că în situaţia în care plângerea nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege ori descriere faptei este incompletă ori neclară “se restituie pe cale administrativă petiţionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc”.

Procurorul şef al DIICOT a explicat miercuri că pentru respectiva plângere nu au fost făcute verificări deoarece nu conţinea elemente prevăzute de legea penală.

"Este o plângere care a fost trimisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucure;ti. Nu este un dosar penal, este o plângere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevăzute de Codul de procedură penală, a fost restituită petiţionarului care nu a mai revenit. S-a restituit petiţionarului cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedură penală în ceea ce priveşte forma acelei plângeri. Ea nu era făcută corect şi se referea inclusiv la infracţiuni de violenţă. Petiţionarul nu a mai revenit", a declarat Daniel Horodniceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici