Director Romsilva: Vrem să cumpărăm arme pentru pădurari, ca să se apere de hoţi

Directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat, joi, că Regia intenţionează să cumpere arme pentru pădurari, pentru a se apăra de hoţii de lemn. În 2018, 19 pădurari au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost agresaţi.

1379 afișări
Imaginea articolului Director Romsilva: Vrem să cumpărăm arme pentru pădurari, ca să se apere de hoţi

Director Romsilva: Vrem să cumpărăm arme pentru pădurari, ca să se apere de hoţi

„Vrem achiziţii de arme, asa cum permite legea acum, pentru că sunt multe agresiuni împotriva oamenilor care apără pădurile. Dar nu cred că armele îi vor ţine departe de agresiuni. Nu credeam că un angajat al nostru poate fi atacat la iesirea dintr-un magazin, după ce a cumprat nişte produse pentru copii”, a declarat, joi, directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Potrivit acestuia, angajatul Romsilva care a fost agresat la ieşirea dintr-un magazin a participat în aceea zi la un control în pădure, împreună cu poliţia, iar cei care l-au agresat au fost amendaţi în urma acelui control.

În urma agresiuni, pădurarul a fost spitalizat.

De la începutul anului şi până în prezent, 36 de pădurari din cadrul Romsilva au fost agresaţi de către hoţii de lemn. Potrivit Romsilva, 19 pădurari au necesitat îngrijiri medicale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici