Directorul Ambulanţei Argeş: Constantin Nicolescu nu a suferit stop cardiac, a fost o stare de leşin

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, a declarat, vineri, că preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău la scurt timp de la arestarea sa, că acesta nu a suferit un stop cardiac, ci a avut o "stare de lipotimie".

174 afișări
Imaginea articolului Directorul Ambulanţei Argeş: Constantin Nicolescu nu a suferit stop cardiac, a fost o stare de leşin

Directorul Ambulanţei Argeş: Constantin Nicolescu nu a suferit stop cardiac, a fost o stare de leşin (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"A existat un prim apel făcut prin sistemul 112 la ora 19.05 (joi-n.r.) pentru o persoană necunoscută care avea o stare de lipotimie şi care se afla în incinta Tribunalului Argeş. În patru minute, echipajul ambulanţei a ajuns acolo. S-a constatat că este vorba despre Constantin Nicolescu, care acuza un disconfort toracic şi acuza o stare generală uşor modificată. În urma consultului medical a fost preluat şi transportat la Spitalul Judeţean. Nu a necesitat manevre terapeutice speciale pe timpul transportului. Pacientul a fost predat medicilor de la UPU. Au fost făcute investigaţiile cerute de medicii de la UPU. Ulterior, aceştia ne-au solicitat să îl transportăm la Spitalul Floreasca. În jurul orei 22.00 a fost predat Spitalului Floreasca. Aş vrea să menţionez că în toată acesta perioadă nu s-a pus problema unui stop cardiac, nefiind necesare manevre speciale în astfel de situaţii", a declarat dr. Gabriel Popa.

Popa a mai precizat că echipajul care a ajuns la Tribunal a constatat că preşedintele CJ Constantin Nicolescu era într-o stare de lipotimie.

"Electrocardiograma nu a arătat elemente care să dovedească o afecţiune cardiacă acută pe timpul transportului către spital. Ulterior, medicii de la spital, în urma investigaţiilor pe care le-au considerat necesare, au solicitat transport spre Bucureşti. Pe drum, starea pacientului a fost bună, nefiind nevoie de manevre medicale speciale. Domnul Nicolescu s-a aflat în permaneţă într-o stare clinică generală stabilă. Nu au fost elemente medicale care pe mine ca medic să mă facă să cred că viaţă dânsului a fost acut în pericol", a mai spus Popa.

Preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), i s-a făcut rău, joi seară, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă. Ulterior, şi soţiei acesteia i s-a făcut rău. Cei doi au fost transportaţi cu ambulanţe la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar ulterior preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Dr. Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanţă Argeş afirma, joi seară, că Nicolescu a făcut un atac de cord.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost stabilizat în cursul nopţii, este conştient şi va supus unor investigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, medicul Şerban Brădişteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici