Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost arestat preventiv

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, reţinut, joi seară, de către de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a emis, vineri dimineaţă, mandat de arestarea preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Cornel Costea, acesta fiind acuzat de luare de mită.

27 afișări
Imaginea articolului Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost arestat preventiv

Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost arestat preventiv (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Costea a atacat decizia cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurori din structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi poliţişti din cadrul Poliţiei Române au făcut, joi la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori şi adus la DNA Bucureşti.

După ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele lui Costea ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar procurorii anticorupţie au propus instanţei arestarea preventivă a lui Cornel Costea, pentru luare de mită.

Directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, ocupă această funcţie ca interimar din vara anului 2010, el nefiind angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, ci detaşat dintr-o structură a ANAF, susţine vicepreşedintele UNPR Sorin Chivu.

Cornel Costea o înlocuieşte ca interimar pe Diana Severin, care a ocupat această funcţie pâână în luna august a anului trecut.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), 93 de la vămile Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş) şi 32 de la Vama Albiţa (Vaslui).

Ultima acţiune a avut loc miercuri, la Vama Ploieşti, în acest caz fiind reţinut şeful biroului vamal, Cornel Costea.

Acţiunile de la graniţe survin unei decizii a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din iunie 2010 privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Astfel, în urma modificărilor legislative, au fost plasaţi investigatori sub acoperire, aparatură tehnică de interceptare audio-video, au fost supravegheate livrări suspecte, au fost interceptate convorbiri telefonice, ceea ce a confirmat, implicit probat, faptele de corupţie în care erau implicaţi funcţionarii statului de la vămi cu acordul şefilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici