Directorul general interimar al Metrorex: Circulaţia metroului nu va fi afectată, în urma surpării terenului în zona Eroilor

Circulaţia metroului nu va fi afectată în urma surpării terenului din zona Eroilor, a declarat, duminică, directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea, care a precizat că sunt căutate soluţii de consolidarea a terenului de către constructor.

920 afișări
Imaginea articolului Directorul general interimar al Metrorex: Circulaţia metroului nu va fi afectată, în urma surpării terenului în zona Eroilor

Directorul general interimar al Metrorex: Circulaţia metroului nu va fi afectată, în urma surpării terenului în zona Eroilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Marin Aldea, prezent la Primăria Capitalei unde a discutat cu autorităţile, a afirmat că în zona Eroilor, în urma surpării terenului, a fost avariat un puţ de epuizment.

"Un puţ de epuizment a fost avariat şi apa a pătruns în staţia Eroilor 2. S-au luat măsuri de către constructor pentru izolarea pătrunderii apei în staţii. În continuare, se caută soluţii de consolidare a terenului", a adăugat Aldea, menţionând că un astfel de puţ trage apa infiltrată în subsol.

De asemenea, Aldea a spus că asemenea incidente au mai avut loc şi în alte oraşe mari europene în timpul unor astfel de lucrări.

Directorul general interimar al Metrorex a precizat că s-au luat măsuri de către constructor pentru izolarea pătrunderii apei în staţii şi că în continuare se caută soluţii de consolidare a terenului, context în care au fost luate măsuri de către prefectul Capitalei de asigurare a siguranţei locatarilor din blocurile afectate.

Întrebat a cui este vina pentru surparea şoselei din zona Eroilor, Aldea a arătat că mai multe date are constructorul, precizând că Metrorex este doar beneficiar al lucrării.

"Ei sunt specialişti şi ei trebuie să spună, ei au echipele de proiectanţi ce vor sosi în după-amiaza acestei zile (duminică-n.r.) şi se vor stabili măsurile ce se impun", a mai spus Marin Aldea.

Marin Aldea a mai precizat că, sâmbătă seară, a făcut o vizită cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la şantierul din zona Eroilor pentru a se asigura că situaţia este sub control şi că proiectantul împreună cu constructorul iau măsurile care se impun.

Întrebat dacă circulaţia metroului va fi afectată de acest incident, directorul general Interimar al Metrorex a răspuns negativ.

"Nu, nu, circulaţia metroului nu va fi afectată sub nicio formă. Vă referiţi la linia 1 de metrou, la Eroilor1. Staţia este mult prea mare, la fel ca şi distanţa până la ea", le-a spus Marin Aldea jurnaliştilor.

La Primăria Capitalei a avut loc, duminică dimineaţă, o şedinţă privind situaţia apărută în zona Eroilor, după surparea şoselei din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, la care au participat reprezentanţi ai Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti a fost închis sâmbătă, din cauza surpării terenului în zonă, ca urmare a lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou.

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile, a declarat, duminică, Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

De asemenea, Ichim a precizat că 14 locatari din zona Eroilor şi-au părăsit locuinţele, întrucât există ”risc asupra structurii de rezistenţă” a imobilului în care locuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici