Directorul SRI a discutat cu preşedintele Stratfor despre securitatea regională şi cea energetică

Directorul SRI, George Maior, a avut o întrevedere cu preşedintele Stratfor, George Friedman, cu care a discutat despre dinamica mediului de securitate regională, securitatea energetică, relaţia transatlantică, NATO, UE şi parteneriatul strategic România-SUA, informează SRI.

432 afișări
Imaginea articolului Directorul SRI a discutat cu preşedintele Stratfor despre securitatea regională şi cea energetică

Directorul SRI a discutat cu preşedintele Stratfor despre securitatea regională şi cea energetică (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt a Serviciului, Sorin Sava, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Maior a avut o întrevedere cu preşedintele Stratfor, George Friedman.

"În cadrul acestei întrevederi au fost abordate teme strategice de actualitate privind dinamica mediului de securitate regională în contextul proceselor geopolitice mai ample, securitatea energetică, relaţia transatlantică şi evoluţii privind securitatea europeană şi euroatlantică (NATO, UE), precum şi dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii", a spus Sava.

Vizita lui George Friedman în România se înscrie în contextul unui turneu mai amplu pe care fondatorul şi preşedintele companiei Stratfor îl desfăşoară în mai multe ţări din Regiunea Mării Negre.

Vizita preşedintelui Stratfor la Bucureşti are loc la o săptămână după cea a analistului-şef al Stratfor, Robert Kaplan, desemnat în 2011 de către Foreign Policy printre "Primii 100 de gânditori ai lumii".

Acesta şi-a lansat la Bucureşti volumul "Răzbunarea geografiei", anunţând că următoarea sa carte va fi despre România.

La lansare au fost prezenţi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, consilierul prezidenţial Iulian Fota, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, şi senatorul PSD Mircea Geoană. Kaplan a fost primit de preşedintele Băsescu la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici