DNA: Dan Şova, pus sub control judiciar, pentru fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani

Senatorul Dan Şova a fost pus sub control judiciar, pentru 17 fapte de fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani, acesta având interdicţie să părăsească ţara şi să comunice cu mai multe persoane vizate în aceeaşi anchetă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

513 afișări
Imaginea articolului DNA: Dan Şova, pus sub control judiciar, pentru fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani

DNA: Dan Şova, pus sub control judiciar, pentru fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 5 iunie, faţă de Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, în dosarul privind acte asimilate corupţiei săvârşite la companiile energetice Turceni şi Rovinari, în legătură cu încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

Faptele pentru care Dan Şova a fost pus sub control judiciar sunt fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În perioada în care se află sub control judiciar, Dan Şova are interdicţie să părăsească ţara fără încuviinţarea procurorilor şi să se apropie sau că comunice, direct sau indirect, cu mai multe persoane menţionate de anchetatori în ordonanţa de dispunere a măsurii preventive.

De asemenea, Dan Şova este obligat să se prezinte la poliţie în zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere, dar şi la procurori şi în faţa instanţei, ori de câte ori este chemat, precum şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Dan Şova a fost vineri la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale şi acuzaţiile.

În aceeaşi cauză, Dan Şova este urmărit penal şi pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, fapte care i-au fost aduse la cunoştinţă în martie. În cazul acestor fapte, procurorii anticorupţie au solicitat Senatului încuviinţarea reţinererii şi arestării preventive a lui Dan Şova, însă cererea a fost respinsă de plenul Senatului, comunicarea oficială fiind primită de DNA în 4 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici