Doi adolescenţi au fost atacaţi de un urs lângă cabana Babele - VIDEO

Doi adolescenţi în vârstă de 16 şi 17 ani au fost atacaţi de un urs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Platoul Bucegi, lângă cabana Babele, unde îşi amplasaseră un cort într-un loc interzis pentru campare, în urma incidentului tinerii fiind răniţi uşor.

724 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi au fost atacaţi de un urs lângă cabana Babele - VIDEO

Doi adolescenţi au fost atacaţi de un urs lângă cabana Babele (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tinerii şi-au ridicat cortul pe un loc interzis pentru campare, în Parcul Natural Bucegi, iar la un moment dat în zonă şi-a făcut apariţia un urs, atras de mâncarea din cort, care i-a atacat pe adolescenţi şi a sfâşiat cortul.

Potrivit lui Costel Jugănaru, şeful cabanei Babele, pentru a se apăra unul dintre adolescenţi l-a lovit pe urs cu un cuţit, după care a fugit spre cabană pentru a cere ajutor.

"La noi la cabană a ajuns un tânăr cu hainele sfăşiate, spunea că este hăituit de urs, împreună cu prietenul său, care era în cort. Am ieşit şi eu, şi personalul cabanei, am făcut gălăgie, iar ursul a fugit. L-am văzut, ursul era plin de sânge, avea falca străpunsă de cuţit. Am crezut în prima fază că are sângele turiştilor, dar era rănit cu un cuţit", a declarat Costel Jugănaru.

În urma incidentului cei doi adolescenţi au fost răniţi uşor, unul dintre ei având o fractură la mâna dreaptă, şi le-au fost acordate primele îngrijiri medicale la cabană.

La cabana Babele au ajuns şi salvamontiştii din Buşteni, iar duminică dimineaţă cei doi adolescenţi au fost coborâţi cu telecabina în Buşteni, iar tânărul care a suferit o fractură va fi transportat la spital.

Video Stirileprotv.ro

"Turistul rănit are o fractură la mână dreaptă, ambii au zgârieturi, dar niciunul nu este în stare gravă şi pot spune că au avut mare noroc că au scăpat cu viaţă, în condiţiile în care l-au atacat pe urs cu cuţitul", a declarat Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni.

Haiduc a mai spus că turiştii au partea lor de vină deoarece au ridicat cortul într-o zonă de campare interzisă.

"Sunt peste tot indicatoare şi tăbliţe care interzic ridicarea corturilor într-o asemenea zonă. Este normal ca ursul să fie atras de mâncare şi să atace, practic ursul este invitat la mâncare. De altfel, după ce i-a atacat ursul a rămas în cort şi le-a mâncat tot ce aveau, chiar dacă era animalul era şi rănit", a adăugat Haiduc.

În cursul zilei de duminică, salvamontiştii şi pădurarii vor începe căutările ursului care i-a atacat pe cei doi adolescenţi, pentru a fi capturat şi dus într-o altă zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici