Doi iubiţi au decis să se sinucidă din cauza datoriilor

Proprietara unui magazin de confecţii din Iaşi şi prietenul ei au decis să se sinucidă, luni, în pădurea din localitatea nemţeană Izvorul Muntelui, loc în care obişnuiau să facă picnic în week-end, femeia s-a spânzurat, iar bărbatul şi-a tăiat venele, fiind salvat.

114 afișări
Imaginea articolului Doi iubiţi au decis să se sinucidă din cauza datoriilor

Doi iubiţi au decis să se sinucidă din cauza datoriilor

Femeia, Aurica Maftei, proprietar al unui magazin de confecţii din judeţul Iaşi, a fost găsită spânzurată, luni seara, iar prietenul ei, împreună cu care gestiona afacerea, şi-a tăiat venele, dar a scăpat şi a anunţat Poliţia.

Astfel, Sorin M. (49 ani), din comuna ieşeană Holboca, le-a spus poliţiştilor că a plecat, împreună cu concubina sa (Aurica Maftei, de 51 de ani), duminică, din municipiul Iaşi, cu maşina, ajungând apoi pe Valea Muntelui unde, în pădurea în care făceau picnicuri în week-end, s-au hotărât să-şi pună capăt zilelor.

El a arătat că decizia a fost motivată din cauză că aveau datorii foarte mari şi primeau ameninţări de la cămătarii care-i împrumutaseră cu bani. El a susţinut că s-au decis să se omoare, iar femeia s-ar fi spânzurat, în timp cel şi-a tăiat venele.

Cei doi au plecat duminică dimineaţa din localitatea Dancu, cu maşina, fără a le spune cunoscuţilor unde se duc, iar înainte de a ieşi din judeţ au cumpărat de la un magazin o sfoară groasă, câteva lumânări precum şi un cuţit.

Ei au mers până aproape de oraşul Bicaz unde au lăsat maşina după care au luat funia pentru laţ, cuţitul şi lumânările şi au mers peste doi kilometri, intrând în pădure, unde femeia s-a spânzurat de creanga unui brad.

Bărbatul a renunţat la sinucidere după ce şi-a văzut prietena moartă, a aprins o lumânare în locul unde atârna femeia, după care a încercat să-şi taie venele cu cuţitul, dar s-a speriat şi a încercat să-şi taie gâtul.

El a spus că a plecat de lângă cadavrul femeii spânzurate, a mers aproximativ jumătate de oră prin pădure şi a ajuns la sediul Poliţiei Orăşeneşti Bicaz unde a relatat cele întâmplate.

"Bărbatul avea mai multe plăgi tăiate în zona gâtului şi a antebraţelor. Din cercetările pe care le-am efectuat a reieşit că acest cuplu plecase din Iaşi pe 15 februarie, au ajuns la Bicaz, iar în pădure femeia s-a spânzurat, iar bărbatul, în încercarea de a se sinucide, şi-a pierdut curajul. Din declaraţiile lui a reieşit că cei doi aveau datorii atât la bănci, cât şi la alte persoane, datorii pe care nu le puteau achita", a explicat comisarul Paul Tablan, ofiţerul de la Serviciul de Investigaţii Criminale Neamţ.

Cadavrul Auricăi Maftei a fost necropsiat, marţi, iar medicii legişti au stabilit că femeia a murit din cauză că s-a spânzurat, fiind eliminată orice urme de suspiciune a comiterii vreunei infracţiuni.

Sorin M., care a renunţat să-şi ducă până la capăt gestul sinucigaş, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Neamţ, unde va rămâne sub supraveghere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici