Braşov: Doi poliţişti au murit iar altul este rănit grav în urma unui accident rutier

Doi poliţişti au murit iar un altul a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut miercuri pe DN11, în apropierea localităţii Lunca Câlnicului din judeţul Braşov. Poliţistul rănit grav este şeful DGA Braşov.

304 afișări
Imaginea articolului Braşov: Doi poliţişti au murit iar altul este rănit grav în urma unui accident rutier

Doi poliţişti au murit, iar altul este rănit grav în urma unui accident rutier la Braşov (Imagine: Ghita_Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul a avut loc în jurul orei 17.30, la pasarela spre Lunca Câlnicului, două persoane fiind încarcerate, potrivit dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Primele informaţii arată că cei trei poliţişti se aflau într-un autoturism Dacia Logan, care era însoţit de o dubă a SPIR. La un moment dat, duba a intrat în depăşire, iar autoturismul Dacia a încercat să o urmeze şi s-a ciocnit cu un camion care venea din sens opus.

"Din primele informaţii se pare că accidentul a avut loc pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare a autoturismului MAI", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tărmâjan.

Cei trei poliţişti, toţi angajaţi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, se întorceau dintr-o misiune, iar în faţa maşinii în care erau cei trei se afla o dubă a SPIR.

La un moment dat, duba SPIR, care avea girofarurile în funcţiune, a intrat în depăşire, iar autoturismul Dacia a încercat să o urmeze şi s-a ciocnit cu un camion care venea din sens opus.

În urma impactului, doi poliţişti au murit, iar altul a fost grav rănit.

Poliţiştul rănit este şeful DGA Braşov

Poliţistul rănit grav este şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Braşov, Paul Răvoiu, afirmă surse judiciare.

Conform surselor citate, şeful DGA Braşov, Paul Răvoiu, s-ar fi aflat pe bancheta din spate a autoturismului Dacia Logan.

Şeful DGA Braşov, alături de alţi doi ofiţeri ai insituţiei, se întorceau dintr-o misiune, iar în faţa maşinii în care erau cei trei se afla o dubă a SPIR.

Şeful DGA Braşov a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital.

Comisar-şef Paul Ravoiu este internat la Spitalul Judeţean Braşov, având multiple fracturi, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov, dr. Ioana Chiţea, şeful Serviciului Anticorupţie Braşov are foarte multe fracturi ale oaselor, dar este conştient.

"Starea sa este foarte gravă şi acum a fost dus la tomograf pentru a se vedea dacă nu cumva are afectate organe interne", a declarat dr. Ioana Chiţea.

Conform acesteia, medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele acestuia de supravieţuire.

Ofiţerii DGA Braşov se aflau în misiune şi se întorceau din Neamţ

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), cei trei ofiţeri se aflau în misiune dispusă într-o cauză penală şi se întorceau din judeţul Neamţ.

DGA arată că, potrivit raportului preliminar al Poliţiei, accidentul s-a petrecut în jurul orei 16.50, pe DN 11, la km 11+950 m, pe direcţia de mers dinspre Lunca Câlnicului spre Hărman, în momentul în care autoturismul de serviciu condus de unul dintre poliţişti, Emanuel M., de 37 ani, a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit cu o maşină care circula din sens opus.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa atât ofiţerul aflat la volan, cât şi Sorin G., de 44 de ani, pasager pe bancheta din spate a maşinii. De asemenea, un alt ofiţer, Paul R., în vârstă de 41 de ani, aflat pe scaunul din dreapta-faţă, a fost grav rănit, fiind spitalizat, mai precizează DGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici