Doi răniţi din Colectiv vor fi transferaţi în străinătate. Cinci dintre cei aflaţi în spitale din afara ţării vor fi repatriaţi până la sfârşitul anului

Doi dintre răniţii din Colectiv, unul internat în Bucureşti, celălalt fiind deja tratat în Norvegia şi repatriat, vor fi transferaţi în străinătate, probabil în Belgia, pentru a continua tratamentul, potrivit reprezentanţilor Grupului Integrat de Intervenţie în Criză.

999 afișări
Imaginea articolului Doi răniţi din Colectiv vor fi transferaţi în străinătate. Cinci dintre cei aflaţi în spitale din afara ţării vor fi repatriaţi până la sfârşitul anului

Doi răniţi din Colectiv vor fi transferaţi pentru tratament în străinătate (Imagine: Andreea Tanase/ Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi pacienţi sunt în prezent în afara oricărui pericol, a precizat Bogdan Diaconu, coordonatorul Grupului Integrat de Intervenţie în Criză.

Unul este internat în Capitală, celălalt, care a fost transferat în Norvegia şi repatriat, se află la domiciliu. În cazul acestuia din urmă, au survenit probleme medicale în procesul de repatriere.

Propunerea Grupului Integrat de Intervenţie în Criză este ca aceştia să fie transferaţi acum în Belgia.

Diaconu a mai precizat că este foarte posibil ca unul dintre cei doi să fie transferat până în Crăciun, iar celălalt după Crăciun.

Diaconu: Cinci răniţi de la Colectiv internaţi în străinătate, repatriaţi până la sfârşitul anului

Cinci dintre răniţii în incendiul din Colectiv care sunt internaţi în străinătate vor fi repatriaţi până la sfârşitul anului, a anunţat, miercuri, Bogdan Diaconu, coordonatorul Grupului Integrat de Intervenţie în Criză, constitut pentru gestionarea situaţiei acestor pacienţi.

"Până la momentnul de faţă au fost cinci repatrieri, s-ar putea să mă înşel, ce pot să spun cu siguranţă că până la sfârşitul anului vor mai fi încă cinci, după care în luna ianuarie ne mai aşteptăm să mai fie încă două-trei. Este un calendar orientativ", a spus Bogdan Diaconu.

Membrii Grupului Integrat de Intervenţie în Criză au evaluat, în ultima săptămână, toţi pacienţii răniţi în incendiu care mai erau în spitale, respectiv 30 de persoane.

Diaconu a mai precizat că vor fi achiziţionate kit-uri medicale, cu antibiotice, geluri, lenjerie compresivă, orteze şi tot ce mai este nevoie, pentru răniţii din Colectiv, cu bani oferiţi de ONG-uri.

Potrivit lui Diaconu, în acest moment există discuţii privind colaborarea între statul român şi cel belgian pentru tratamentul de recuperare al răniţilor.

În spitalele din Capitală mai sunt internaţi în prezent 17 dintre răniţii din Colectiv, unul fiind în stare critică, la Institutul "CC Iliescu". În clinicile din străinatate mai sunt internaţi 22 de pacienţi, dintre care opt în Belgia, câte patru în Marea Britanie şi Olanda, câte doi în Israel, Austria şi Germania.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Aproape 150 de răniţi au fost internaţi în spitale din Capitală, peste jumătate fiind în stare critică şi foarte gravă. Un număr de 39 de răniţi au fost transferaţi în spitale din străinătate. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 35, numărul persoanelor decedate ajungând, în 15 decembrie, la 62. În spitalele din străinătate au decedat 11 pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici