Doi şoferi de tir din Rusia şi Belarus, prinşi la volan aproape în comă alcoolică

Doi şoferi de tir din Rusia şi Belarus care transportau piese auto au fost opriţi în trafic de poliţişti la Râşnov, iar în urma analizelor s-a stabilit că aveau alcoolemii aproape de comă alcoolică, de 2,6, respectiv 2,1 la mie alcool pur în aerul expirat.

395 afișări
Imaginea articolului Doi şoferi de tir din Rusia şi Belarus, prinşi la volan aproape în comă alcoolică

Doi şoferi de tir din Rusia şi Belarus, prinşi la volan aproape în comă alcoolică (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a anunţat, marţi, că o patrulă a Poliţiei Râşnov a oprit în trafic pe DN73, la kilometrul 121, două autotrenuri înmatriculate în Rusia.

Poliţiştii au constatat că şoferii, un cetăţean de 41 de ani din Rusia şi unul de 34 de ani din Belarus, erau beţi.

"Cei doi au refuzat să fie testaţi cu aparatul etilotest, deşi se aflau în stare vădită de ebrietate. Poliţiştii i-au dus pe cei doi şoferi la Spitalul Zărneşti, unde li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar apoi au fost audiaţi la sediul Poliţiei Râşnov, în prezenţa unui apărător din oficiu şi a unui traducător autorizat", a spus Naghi.

Probele de sânge au fost prezentate Serviciului de Medicină Legală Braşov, iar rezultatele au arătat că şoferii erau aproape de comă alcoolică. Pentru cetăţeanul rus s-a stabilit o alcoolemie de 2,6 la mie alcool pur în aerul expirat, iar pentru cel din Belarus de 2,1 la mie alcool pur în aerul expirat.

Ambii şoferi sunt cerectaţi pentru infracţiuni la Legea circulaţiei.

Conform sursei citate, cei doi şoferi încărcaseră piese auto din judeţul Argeş, iar la Bran au oprit la un popas unde au băut, apoi au urcat la volan şi şi-au continuat călătoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici