Nouă persoane au murit azi din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 79

Alte 6 persoane au murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, ce mai precizează că, dintre acestea, doar una nu avea condiţii medicale preexistente, însă toate erau nevaccinate. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 79.

3382 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane au murit azi din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 79

Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 72

O femeie în vârstă de 73 de ani din Giurgiu, un bărbat în vârstă de 20 de ani din Teleorman, un bărbat de 58 de ani din Cluj, un bărbat de 65 de ani din Constanţa şi o femeie în vârstă de 65 de ani din Olt au murit din cauza gripei. Toate victimele aveau condiţii medicale preexistente şi erau nevaccinate.

Totodată, potrivit Institutului de Sănătate Publică, alt pacient care a murit este un bărbat în vârstă de 51 de ani din Constanţa care nu avea condiţii medicale preexistente, însă era nevaccinat.

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 79.

Săptămâna trecută, ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă.

O femeie de 62 de ani, din Galaţi, a murit, luni, la Spitalul Judeţean, din cauza gripei, acesta fiind al cincilea caz soldat cu deces de la începutul sezonului, în judeţ. Numărul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal, la nivel naţional, a ajuns la 73.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, femeia de 62 de ani avea multiple afecţiuni de care nu ştia, iar în final, din cauza virusului gripal, organismal a cedat.

„Femeia 62 de ani a murit la Spitalul Judeţean Galaţi. Aceasta suferea de multiple afecţiuni cronice de care nu ştia. A venit la spital pentru că se simţea rău. A fost confirmat virusul gripal, iar organismul femeii a cedat şi a murit”, a spus Iordăchescu.

În total sunt confirmate la Galaţi 12 cazuri de gripă, dintre care cinci s-au soldat cu deces.

La nivel naţional numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 73.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Teleorman şi o femeie de 41 de ani din judeţul Olt au murit din cauza virusului gripal, numărul total de decese de la începutul sezonului ajungând la 72, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP). 

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, şi o femeie de 41 de ani din judeţul Olt, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, au murit sâmbătă, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Cei doi sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici