Dragnea, ameninţare voalată la constatarii săi din CEx: Dacă vor continua, nu vor mai face parte din echipă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, despre cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din funcţie şi au criticat în public anumite aspecte din partid, că „nu vor mai face parte din echipă” dacă vor continua să îşi atace formaţiunea.

1861 afișări
Imaginea articolului Dragnea, ameninţare voalată la constatarii săi din CEx: Dacă vor continua, nu vor mai face parte din echipă

Dragnea, ameninţare voalată la constatarii săi din CEx: Dacă vor continua, nu vor mai face parte din echipă

„Au fost opt oameni care au votat în CEx şi eu le doresc succes în continuare (...) Toţi ceilalţi colegi care au acordat sprijinul în continuare au spus <Ne-am şi plictisit, cum se mai trezeşte cineva, cum punem iar în discuţie chestiunea asta>. Toţi cei care au venit să susţină au venit cu mandat de la judeţele respective. Noi avem obiective mari de atins în continuare. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum îşi va gestiona prestaţia în perioada următoare. Dacă va înţelege că dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu această ţară, sunt bineveniţi. Dacă vor continua cu această atitudine, cu tot felul de întâlniri secrete, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau cu alţii, comunicări cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipă”, a declarat, duminică seară, la România TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că el nu dă ultimatumuri, dar partidul nu mai acceptă astfel de acţiuni.

„Nu eu, marea masă, majoritatea zdrobitoare din partid nu mai acceptă astfel de acţiuni”, a indicat liderul PSD.

Întrebat ce se va întâmpla dacă cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din fruntea partidului vor continua cu acuzaţiile publice, el a făcut trimitere la Statut.

„Eu sper să nu mai ajungem acolo. Se va aplica Statutul, fără ezitare. Să ne uităm cu atenţie în Statut, pentru că asta înseamnă un partid democratic. Nu poţi să clamezi democraţie în partid, care ţi se pare ţie că este încălcată, doar când îţi convine (...) Nu poate unul, sau nu pot 2, 3, 4, 5, 7, 8 să lovească în permanenţă partidul şi să pună sub semnul întrebării stabilitatea coaliţiei şi stabilitatea guvernării. Aşa ceva nu va mai poate fi acceptat şi nu va mai fi acceptat. Eu nu dau ultimatumuri, eu doar spun ce s-a discutat în zilele de dinainte CEx şi în zilele de după CEx”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că un eventual „şantaj” al unor parlamentari social-democraţi pentru schimbarea din funcţie a unui lider al partidului ar reprezenta „cel mai josnic lucru” pe care l-ar putea realiza un ales şi că o asemenea situaţie ar fi „începutul sfârşitului”.

„Ar fi cel mai josnic lucru pe care ar putea să îl facă un parlamentar, să duci un partid în acest mecanism de şantaj, în care să zicem că 5 judeţe spun că nu mai vor să fie X acolo şi până nu pleacă noi nu votăm. E în regulă, şi pleacă X. După care alte 5 judeţe spun că nouă nu ne place nici de Y, până nu pleacă Y nu mai votăm nici noi. Asta înseamnă începutul sfârşitului, ori aşa ceva nu poate fi acceptat. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că totuşi este o limită peste care nu se va trece”, a declarat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici