Dragnea, întrebat dacă funcţionarii pot lua prime de Paşte: De ce nu?

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că, în situaţia în care primele de Paşte nu sunt interzise printr-o prevedere legală, nu vede de ce nu ar putea fi acordate funcţionarilor de la stat.

551 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat dacă funcţionarii pot lua prime de Paşte: De ce nu?

Dragnea, întrebat dacă funcţionarii pot lua prime de Paşte: De ce nu? (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă administraţiile locale, primării, consilii judeţene, pot acorda anul acesta prime de Paşte.

"Dacă există bază legală şi prevedere legală pot acorda, dacă nu există, nu pot acorda. Nu ştiu dacă există. Verificaţi, verifică fiecare. Eu mă feresc să spun care e viziunea mea de la centru asupra a ceea ce trebuie să facă o autoritate locală. Ori vorbim de descentralizare, de autonomie, ori mă trezesc eu de la Bucureşti şi spun că funcţionarii trebuie să fie îmbrăcaţi toţi în albastru. Este autonomie, îşi ia deciziile singur, împreună cu consilierii locali, cu cei judeţeni", a spus Dragnea.

Întrebat despre prime la instituţiile descentralizate ale statului, Dragnea a afirmat că în cazul în care legea nu interzice acordarea acestora, se pot acorda.

"Dacă există bază legală, dacă nu cumva sunt interzise (primele de Paşte - n.r.) printr-o prevedere legală, de ce nu? Dacă nu există bază legală, vorbim degeaba", a spus Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici