Drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, într-o campanie MAI după scandalul Boureanu

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a cerut conducerii Poliţiei Române demararea unei campanii de informare cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au cetăţenii, dar şi poliţiştii.

3356 afișări
Imaginea articolului Drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, într-o campanie MAI  după scandalul Boureanu

Drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, într-o campanie MAI după scandalul Boureanu

“Solicit Poliţiei Române să demareze o acţiune de informare asupra condiţiilor în care se desfăşoară principalele interacţiuni cu cetăţenii ale poliţiştilor aflaţi în misiune. Numai aşa se pot diminua cazurile de abuz, dar şi de ultraj. Vreau să fie un demers care să ajungă la câţi mai mulţi cetăţeni pentru că numai cunoscând drepturile şi obligaţiile pe care le avem putem trăi într-o societate cu un grad de civilizaţie ridicat!”, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Demersul Ministerului Afacerilor de Interne vine, susţine instituţia, pe fondul constatării faptului că, deseori, unele măsuri luate de poliţişti sunt interpretate în mod diferit,"în special sub aspectul legalităţii şi/sau oportunităţii lor".

Ministerul Afacerilor Interne transmite că situaţiile care ţin de activitatea zilnică a poliţiştilor, pornind de la legitimare, oprirea în trafic şi ajungând până la încătuşare şi conducere la sediul Poliţiei, trebuie ştiute de către publicul larg.

"Aceste informări se înscriu într-un exerciţiu firesc al conştientizării cetăţenilor asupra drepturilor şi libertăţilor acestora şi nu vor afecta eficienţa acţiunilor poliţieneşti, prin prezentarea publică a elementelor de tehnică şi tactică poliţienească, specifice procedurilor şi manualelor de bune practici pe care aceştia le utilizează", precizează MAI.

Cel mai recent scandal în care au fost implicaţi poliţişti este cel legat de arestarea fostului deputat Cristian Boureanu, care i-a acuzat pe agenţii care l-au legitimat că l-au agresat. De altfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a deschis şi un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă după aceste incidente. Fostul deputat a contestat arestarea, termen fixat de instanţă fiind de 16 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici