Drone civile, depistate în zona unui complex nuclear militar din vestul Franţei

Avioane civile fără pilot au fost depistate, în ultimele zile, în apropierea complexului nuclear militar situat în zona Ile-Longue, în regiunea Brest (vestul Franţei), anunţă autorităţile locale, precizând că nu au existat riscuri.

179 afișări
Imaginea articolului Drone civile, depistate în zona unui complex nuclear militar din vestul Franţei

Drone civile, depistate în zona unui complex nuclear militar din vestul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ultimele zile, au fost depistate drone în apropierea complexului Ile-Longue", a comunicat Prefectura locală. "Aceste zboruri nu au reprezentat nicio ameninţare pentru siguranţa instalaţiilor nucleare", adaugă autorităţile locale.

În complexul Ile-Longue sunt staţionate patru submarine dotate cu armament nuclear.

"Echipe de reacţie au fost mobilizate imediat după depistarea zborurilor suspecte", a declarat căpitanul Lionel Delort.

Orice zbor suspect în zona unităţilor militare face obiectul unor proceduri judiciare stricte în Franţa.

În ultimele luni, în Franţa au fost semnalate aproximativ 20 de survoluri cu drone în zona unor obiective nucleare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici