Duane Butcher, despre cazul Mircea Băsescu: Întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar

Însărcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, apreciază că scandalul în care este implicat fratele şefului statului "întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar" şi arată că "oamenii sunt egali în faţa legii".

669 afișări
Imaginea articolului Duane Butcher, despre cazul Mircea Băsescu: Întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar

Mircea Băsescu (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

"Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune", a spus oficialul SUA, într-un interviu acordat Pro Tv.

Şeful misiunii diplomatice americane în România, Duane Butcher, laudă "eroismul celor care luptă împotriva corupţiei" din ţara noastră. De asemenea, Butcher descrie drept "extraordinare" progresele făcute anul acesta în acest domeniu.

"Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România", a declarat Duane Butcher.

Cât despre criza din regiune, Butcher a afirmat că România poate ţine piept Rusiei mai bine decât multe alte ţări din această parte a continentului: "Nu putem ignora influenţa Rusiei, dar luând în calcul ce se întâmplă în regiune, sunt foarte puţine ţări mai pregătite ca România să facă faţă influenţei Rusiei", a mai declarat oficialul american, în interviu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici