Dumitru Sechelariu rămâne liber

Dumitru Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate pentru încercare de mituire a unor magistraţi, Tribunalul Bucureşti respingând, joi, contestaţia procurorilor la decizia instanţei inferioare.

14 afișări
Imaginea articolului Dumitru Sechelariu rămâne liber

Dumitru Sechelariu rămâne liber (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Judecătoria sectorului 1 a respins, marţi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, acuzat de cumpărare de influenţă.

Instanţa a apreciat că procurorii anticorupţie nu au prezentant suficiente probe sau motive temeinice pentru arestarea lui Dumitru Sechelariu, instanţa nefăcând absolut nicio referire la starea de sănătate a acestuia.

Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti.

Procurorul DNA a cerut, joi, Tribunalului Bucureşti modificarea sentinţei prin care s-a decis cercetarea lui Dumitru Sechelariu în libertate, susţinând că faptele de care este acuzat, şi anume cumpărarea de influenţă de la instanţă, este foarte gravă, pune în pericol prestigiul justiţiei şi chiar pune la îndoială prestigiul Curţii de Apel Bacău care l-a achitat pe fostul edil în mai multe dosare. Procurorul de şedinţă a mai spus că una dintre soluţiile de achitare a fost casată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De cealaltă parte, avocata lui Sechelariu a susţinut că decizia de casare a fost luată din cauza unei probleme de procedură, respectiv pentru că nu fusese citată corect una dintre părţi, respectiv Consiliul Local în loc de municipiul Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici