Duşa, despre catastrofa aviatică: Condamnăm acest lucru, sper să se evalueze cât mai rapid cauzele

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, sâmbătă, referitor la catastrofa aviatică din Ucraina, în urma căreia 298 de persoane au murit, că speră "să se evalueze cât mai rapid cauzele care au stat la baza" ei şi condamnă ceea ce s-a întâmplat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

110 afișări
Imaginea articolului Duşa, despre catastrofa aviatică: Condamnăm acest lucru, sper să se evalueze cât mai rapid cauzele

Mircea Duşa (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Ministrul Mircea Duşă a făcut aceste declaraţii la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii, unde asistă, sâmbătă, la un show aerian dedicat Zilei Aviaţiei Române.

"În zilele acestea, a existat un incident, o catastrofă de aviaţie, în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane. Condamnăm acest lucru şi sper să se evalueze cât mai rapid cauzele care au stat la baza acestei catastrofe, aşa cum au solicitat liderii mondiali", a afirmat Duşa.

De asemenea, Duşa, care a ajuns la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii cu o aeronavă militară de tip Spartan, a afirmat că procesul de modernizare a aviaţiei militare a început în urmă cu doi ani şi va continua prin derularea unor programe de achiziţie de aeronave militare.

"De Ziua Aviaţiei Militare avem, astăzi (sâmbătă - n.r.), un show aviatic aici, la Baza Militară de la Câmpia Turzii, iar mâine (duminică - n.r.) vom avea unul la Baza Militară 90 din Bucureşti. Tocmai pornind de la importanţa aviaţiei militare, încă de acum doi ani am început un proces amplu de modernizare şi dotare a aviaţiei militare, în primul rând continuând acele programe de dotare cu avioane de transport Spartan, dar şi achiziţionarea de avioane de vânătoare. Aviaţia militară are în atribuţii supravegherea şi asigurarea spaţiului aerian al ţării. Eu le mulţumesc în primul rând militarilor de la Forţele Aeriene pentru ceea ce fac pentru Romania şi le urez sănătate tuturor piloţilor români", a declarat Mircea Duşa.

La Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii, Ziua Aviaţiei este marcată printr-o serie de zboruri demonstrative a mai multor tipuri de aeronave militare, precum MiG-21 Lancer, elicoptere IAR-330 Socat sau IAR-316 B, din dotarea Forţelor Aeriene, precum şi zboruri demonstrative cu avioane CF-18 Hornet ale Forţelor Regale Canadiene.

La show-ul aerian de la Câmpia Turzii asistă şi ambasadorul Canadei în România, Joanne Lemay, care a declarat că "militarii canadieni sunt mândri că participă la Ziua Avieţiei Române".

Potrivit programului transmis, anterior, de MApN, în cadrul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene vor avea loc expoziţii statice cu tehnică militară, lansări de paraşutişti şi zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAK-52, elicoptere IAR-330 SOCAT, IAR-316 B din dotarea Forţelor Aeriene Române şi CF-18 Hornet ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene, precum şi aeronave ale Aeroclubului României.

Intrarea publicului la manifestări este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici