Elena Udrea a plecat de la DNA după confruntarea cu denunţătorii - FOTO

Elena Udrea a plecat de la sediul DNA, înapoi în arest, după confruntările cu denunţătorii solicitate de ea, avocatul ei Marius Striblea precizând că întrebările au fost legate de mita pe care ar fi primit-o într-o geantă şi de cheltuielile legate de ziua ei de naştere la Predeal.

3815 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea a plecat de la DNA după confruntarea cu denunţătorii - FOTO

Elena Udrea a plecat de la DNA după confruntarea cu denunţătorii

Elena Udrea a fost adusă, joi, din arest la DNA, pentru a fi confruntată cu denunţătorii Ştefan Lungu, fostul ei consilier, Ana Maria Topoliceanu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării şi Turismului Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Adrian Gărdean.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea este acuzată, printre altele, în dosarul Gala Bute, că ar fi primit mită un comision de 10% din contractele atribuite către firmele Termogaz Company şi Kranz Eurocenter, în cadrul programului "Schi în Carpaţi". Adrian Gărdean, reprezentantul Termogaz Company, i-ar fi adus la minister 900.000 de euro, într-o geantă, pe care i-ar fi înmânat-o secretarului general Gheorghe Nastasia, care i-ar fi dat-o apoi fostului ministru.

Avocatul Elenei Udrea Marius Striblea a declarat joi, la finalul confruntării, că Nastasia a spus în faţa procurorilor că nu îşi mai aminteşte când ar fi primit Elena Udrea geanta cu bani şi a afirmat doar că îşi aminteşte că aceasta era de culoare închisă.

"Noi apărătorii am vrut să aflăm de exemplu când domnul Nastasia s-a întâlnit cu domnul Gărdean şi am întrebat: Ne puteţi spune ora la care v-aţi întâlnit?, răspuns: Nu-mi aduc aminte. V-aţi întâlnit în prima parte a zilei, la prânz sau în a doua parte a zilei. răspuns: Nu-mi aduc aminte. Ne puteţi spune cum arăta geanta, răspuns: Vă pot spune doar că era de culoare închisă", a relatat Striblea.

El a mai precizat că Nastasia a spus că i-a înmânat geanta Elenei Udrea fără să ca el să o fi deschis vreodată. Totodată, din declaraţia lui Nastasia s-ar înţelege că acesta ştia despre suma de 900.000 de euro doar de la Gărdean.

La rândul său, Gărdean ar fi spus că i-a dat lui Nastasia o geantă cu 900.000 de euro, care i-ar fi fost destinată chiar lui, şi nu Elenei Udrea.

"Domnul Gărdean a spus explicit că acea geantă nu era adresată doamnei Udrea, că nu i-a cerut-o doamna Udrea şi că nici nu a avut habar că a ajuns la doamna Udrea", a spus avocatul.

În ce priveşte confruntarea cu Ştefan Lungu, Striblea a declarat că fostul consilier al clientei sale "a spus pe şleau că doamna Udrea nu a avut cunoştinţă că dumnealui făcea anumite plăţi la partid şi de asemenea că Elena Udrea nu i-a cerut niciodată să facă plăţi pentru ea sau pentru Partidul Democrat".

Striblea a mai spus că Ana Maria Topoliceanu a infirmat faptul că petrecerea de la Predeal de ziua Elenei Udrea ar fi fost plătită din banii lui Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a fostului ministru, bani care ar fi fost obţinuţi din activităţi ilicite.

Topoliceanu "aproape şi-a adus aminte" că a doua zi Elena Udrea i-a plătit lui Breazu suma respectivă, a spus avocatul.

Întrebat despre eventuale reproşuri care ar fi existat în timpul confruntării între Elena Udrea şi prietena ei Ana Maria Topoliceanu, avocatul a spus că acestea "s-au comportat decent, ca două persoane care au fost chemate la o confruntare".

Avocatul a mai spus că în cele aproximativ opt ore de confruntări au fost adresate sute de întrebări, atât de procurori, cât şi de avocaţi.

Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obţinute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici