Elicopterul SMURD, solicitat pentru un cioban muşcat de viperă în Munţii Retezat

Un cioban în vârstă de 50 de ani a fost muşcat, vineri, de o viperă în Retezatul Mic, judeţul Hunedoara, fiind transportat în stare gravă cu elicopterul SMURD la Spitalul din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2846 afișări
Imaginea articolului Elicopterul SMURD, solicitat pentru un cioban muşcat de viperă în Munţii Retezat

Elicopterul SMURD, solicitat pentru un cioban muşcat de viperă în Munţii Retezat

Directorul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ciobanul a fost muşcat, vineri, de o viperă în Retezatul Mic, zona Sarbele. Cel care a sunat la 112 a fost un coleg al ciobanului, iar spre stâna în care bărbatul se afla au pornit cinci salvamontişti montani.

Pentru că ciobanul se afla într-o stare destul de gravă, a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD, bărbatul fiind transportat de urgenţă la Spitalul din Târgu Mureş, după ce a fost stabilizat.

„Este vorba de un cioban care a fost muşcat de viperă în Retezatul Mic. Astăzi (n.r. vineri), în jurul orei 19.00 am finalizat acţiunea, cu predare la elicopterul SMURD. Când au ajuns salvamontiştii, deja avea simptome destul de grave. Am fost anunţaţi de colegul lui, au acţionat cinci salvatori montani de la Salvamont Valea Jiului, au ajuns la el, l-au stabilizat, după care a fost predat celor la elicopterul SMURD, pentru că necesita transport de urgenţă. Elicopterul a aterizat aproape de zona stânei, a coborât medicul, l-au stabilizat şi l-au transportat la Târgu Mureş”, a afirmat Ovidiu Bodean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici