Episcop din Oradea, unde a ars o biserică catolică în 2018, mesaj de suflet pentru Paris: Dincolo de încercare e viaţă

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a declarat, marţi, că este convins că, din propria cenuşă, Catedrala Notre-Dame din Paris va renaşte şi îşi va recăpăta splendoarea, în urma incendiului de luni, considerat „o dramă pentru întreaga omenire”. Anul trecut, şi biserica din Oradea a ars.

975 afișări
Imaginea articolului Episcop din Oradea, unde a ars o biserică catolică în 2018, mesaj de suflet pentru Paris: Dincolo de încercare e viaţă

Episcop greco-catolic de Oradea, unde a ars biserica, mesaj pentru Paris: Dincolo de încercare e viaţă

Potrivit unui mesaj al episcopului Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, PSS Virgil Bercea, transmis, marţi, monseniorului Michel Aupetit, Arhiepiscop de Paris, credincioşii greco-catolici orădeni sunt aproape de poporul francez pe care îl încurajează în aceste momente. Episcopul i-a povestit Monseniorului şi despre incendiul prin care a trecut Palatul Episcopal anul trecut, spunând că oamenii trebuie să ştie că „dincolo de încercare, e viaţă”.

„Ne-a mişcat şi întristat profund incendiul teribil care a afectat Catedrala Notre-Dame din Paris pe 15 aprilie. Este o dramă pentru întreaga Biserică, pentru întregul Paris şi, în acelaşi timp, pentru întreaga omenire. Pe 25 august anul trecut şi noi am fost încercaţi de un incendiu dramatic, care a distrus o mare parte a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Sunt şi eu în asentimentul Excelenţei Voastre! La acel moment am zis ca şi Dreptul Iov «Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat!». Prin prezenta, vă asigurăm, Excelenţa Voastră, şi pe poporul francez, de rugăciunea şi întreaga noastră afecţiune. Vă suntem aproape, vă încurajăm şi suntem siguri că, din propria cenuşă, Catedrala Notre-Dame din Paris va renaşte şi îşi va recăpăta splendoarea. Vă susţinem cu forţele noastre modeste şi vă suntem aproape”, se arată în documentul citat.

Conducerea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea consideră că poporul francez „trebuie să fie convins că, dincolo de încercare, este viaţă”.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată şi numeroase echipe de pompieri au încercat pe tot parcursul nopţii să stingă incendiul.

În cursul zilei de marţi, incendiul a fost stins, autorităţile anunţând că au salvat clopotele principale şi pereţii exteriori de la colaps înainte de a aduce focul sub control, dar şi că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici