Eroare în subiectul tezei unice la Istorie

Comisia de examinare a constatat că subiectul tezei unice la Istorie conţinea o greşeală, respectiv că, în loc de "Armata a II-a" era scris "Armata I", profesorii au fost înştiinţaţi despre această eroare, iar Ministerul Educaţiei va verifica modul în care a fost redactat subiectul.

Share pe Facebook 70 afişări

Eroare în subiectul tezei unice la istorie (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Eroarea a fost semnalată de inspectorul de Istorie din cadrul Ministerului Educaţiei.

Acesta a observat că, la subiectul II al tezei la Istorie, era scris "Armata I" în loc de "Armata II".

Imediat, a fost transmisă o erată scrisă, la ora 11.27, care a fost comunicată elevilor în momentul în care s-a deschis subiectul.

Ministerul Educaţiei a cerut ca, în cadrul unei comisii interne, să se facă verificări cu privire la această situaţie.

Vezi aici subiectele

Vezi aici baremul subiectelor

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în 11 mai, că a cerut verificarea tuturor subiectelor pentru tezele cu subiect unic la Matematică, Istorie şi Geografie, după incidentul de la Limba română din 7 mai, când în subiect au fost inversate două nume ale personajelor dintr-o schiţă de Caragiale.

"I-am cerut domnului Mirescu (directorul general al Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar - n.r.) să doarmă la serviciu, să verificare toate subiectele pentru tezele următoare. Am anunţat încă de vineri că nu vom tolera nicio greşeală", declara ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

În ciuda acestui avertisment, eroarea de la teza la Istorie este cea de-a doua din această sesiune de examinare, după cea semnalată în 7 mai, când a fost susţinută teza la Limba română.

Subiectul la Istorie, verificat de şase persoane, inclusiv de directorul general Cristian Mirescu

Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un director de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu.

Potrivit unor surse din MECI, subiectele la Istorie au fost verificate de inspectorul de specialitate Rodica Tudorică.

La teza cu subiect unic pe semestrul al II-lea, clasa a VIII-a, subiectul cu nr. II conţine următorul text: "În vara anului 1917, românii au desfăşurat un atac la Mărăşti şi două lupte de apărare la Mărăşeşti şi Oituz, în Moldova. La 11 iulie 1907 a început bătălia de la Mărăşti prin atacul desfăşurat de Armata II română împotriva trupelor germane şi austro-ungare. După o săptămână, Armata I română comandată de generalul Al. Averescu şi ajutată şi de trupe ruseşti a obţinut victoria cucerind 30 de localităţi din zonă".

Subiectul mai continuă cu trei paragrafe.

Greşeala este în fraza "după o săptămână, Armata I română comandată de generalul Al. Averescu şi ajutată şi de trupe ruseşti a obţinut victoria cucerind 30 de localităţi din zonă"

Inadvertenţa constă în faptul că în loc de Armata II apare Armata I.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
eroare ISTORIE ,
TEZA ,
profesori ,
elevi
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Această tânără din România lucra ca asistentă în Marea Britanie când colegii săi au făcut o DESCOPERIRE ŞOCANTĂ. „Este un adevărat PERICOL”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

mediafax.ro
Închide