Responsabilii pentru eroarea din teza cu subiect unic au demisionat

Cei doi responsabilii cu elaborarea subiectului unic din Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învătământul Preuniversitar (CNCEIP), consilierul Stan Mihail şi directorul Dumitru Săvulescu, au demisionat, vineri, a anunţat Ministerul Educaţiei.

770 afișări
Imaginea articolului Responsabilii pentru eroarea din teza cu subiect unic au demisionat

Responsabilii pentru eroarea din teza cu subiect unic au demisionat (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Ecaterina Andronescu, a cerut, vineri seara, demisia celor doi responsabili cu elaborarea subiectului unic din Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învătământul Preuniversitar (CNCEIP), respectiv a lui Stan Mihail şi Dumitru Săvulescu.

Ministrul a precizat că responsabilitatea pentru greşeala strecurată la teza cu subiect unic la limba şi literatura română este a Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învătământul Preuniversitar, constituindu-se o Comisie ministerială de disciplină.

Potrivit ministrului, cei desemnaţi pentru elaborarea variantelor de subiect, inclusiv din punct de vedere tehnic şi metodologic sunt Stan Mihail, consilier în cadrul CNCEIP şi directorul Dumitru Săvulescu.

"Domnia sa (Dumitru Săvulescu-n.r.) trebuia să verifice tehnic şi metodologic variantele de subiecte", a mai spus Andronescu.

"Dacă nu îşi vor da demisia, atunci am să le cer eu acest lucru. Responsabilitatea pentru situaţia apărută aparţine lui Mihail Stan. Acesta este responsabil pentru elaborarea subiectelor şi baremelor corespunzătoare fiecărei clase care susţine teza cu subiect unic la limbă şi literatură română", a mai spus demnitarul.

Dumitru Săvulescu al CNEIP a fost nominalizat de către directorul general al instituţiei să preia integral responsabilităţile Centrului privind tezele cu subiect unic la limba şi literatura română.

Ecaterina Andronescu a mai anunţat că elevii nu vor fi depunctaţi în urma incidentului de la teza de limbă româna de la clasa a VIII a, când în textul "Triumful Talentului", de Ion Luca Caragiale, a apărut o schimbare de nume.

"Fragmentul utilizat ca suport în forma în care a fost comunicat elevilor nu afectează rezolvarea cerinţelor. Elevii nu vor fi depunctaţi pentru opiniile motivate pe care şi le-au exprimat în lucrarea pe care au elaborat-o", a spus ministrul.

"Atenţionez public Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în învătământul preuniversitar, cât şi factorii responsabili din sistemul de învăţământ preuniversitar asupra respectării cu stricteţe a metodologiilor de organizare şi desfăşurare a evaluărilor naţionale", a subliniat Andronescu.

Joi, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să îi demită pe cei care au coordonat elaborarea subiectelor pentru teze, din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învătământul Preuniversitar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici