EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Subiectele de examen, publicate de Ministerul Educaţiei pe subiecte.edu.ro şi mediafax.ro

Subiectele primite de elevii care susţin începând de luni Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, care aparţine Ministerului Educaţiei. De asemenea, Agenţia de presă MEDIAFAX va face publice subiectele, imediat ce acestea vor fi disponibile.

13341 afișări
Imaginea articolului EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Subiectele de examen, publicate de Ministerul Educaţiei pe subiecte.edu.ro şi mediafax.ro

Evaluarea Naţională 2016. Subiectele de examen, publicate de Ministerul Educaţiei pe subiecte.edu.ro

Subiectele primite de elevi la probele Evaluării Naţionale se vor publica, în zilele de examen, în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. De asemenea, subiectele vor fi publicate în timp real şi pe mediafax.ro şi vor fi rezolvate în direct la Mediafax Live, luni şi miercuri, de la ora 11:00.

Examenul de Limba Română este structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

Elevii vor susţine luni proba la Limba Română, marţi vor avea proba la Limba Maternă, iar miercuri vor susţine proba la Matematică. Ponderea Evaluării Naţionale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din şcoala generală.

Candidaţii trebuie să fie în sălile de examen la 8:30, iar testarea va începe la ora 9:00 dimineaţa şi va dura 2 ore, până la 11:00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici