EXAMENUL de DEFINITIVAT în învăţământ: 16 candidaţi eliminaţi, 684 s-au retras

Un număr de 16 candidaţi au fost eliminaţi, joi, din examenul de definitivat în învăţământ, iar 684 s-au retras din motive personale sau medicale, dintr-un total de 7.400 care s-au prezentat, joi, la proba scrisă, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

243 afișări
Imaginea articolului EXAMENUL de DEFINITIVAT în învăţământ: 16 candidaţi eliminaţi, 684 s-au retras

EXAMENUL de DEFINITIVAT în învăţământ: 16 candidaţi eliminaţi, 684 s-au retras (Imagine: Mediafax Foto)

Din cei 7.889 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a examenului de definitivat, la aceasta s-au prezentat, joi, 7.400, respectiv 93,7 la sută, se precizează într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX.

Din totalul candidaţilor prezenţi, 684 s-au retras, fie din motive personale (657), fie din motive medicale (27), iar alţi 16 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit MEN.

Candidaţii eliminaţi au pierdut dreptul de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ pentru sesiunea următoare, spun reprezentanţii ministerului.

Cei care au decis să se retragă din examen au avut posibilitatea de a solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. În acest caz, lucrările nu vor fi evaluate, iar candidaţii în cauză au dreptul să se înscrie la sesiunea următoare, a mai precizat sursa citată.

Candidaţii prezenţi, joi, la proba scrisă sunt cei care au reuşit să treacă de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie - iunie, care a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă, se mai arată în comunicat.

"Nota pe care candidaţii o vor obţine la proba scrisă reprezintă nota de examen. Nota minimă pentru promovare este 8, iar cadrele didactice care vor reuşi să promoveze examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar", precizează MEN.

Lucrările scrise vor fi corectate în şase centre de evaluare, constituite la nivel naţional, rezultatele vor fi afişate în 23 iulie.

În 23 şi 24 iulie, candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să fie făcută în intervalul 25 - 26 iulie.

Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iulie.

Anul acesta, MEN a decis să acorde debutanţilor cu un an vechime la catedră dreptul de participare la examen. De asemenea, o altă noutate constă în creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici