EXCLUSIV: Eleva care l-a acuzat de viol pe profesorul de sport are 45 de absenţe nemotivate

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" care l-a acuzat pe profesorul Dan-Octavian Vişan că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal are în primul semestru 45 de absenţe nemotivate, pentru acestea nefiind dispusă nicio sancţiune, potrivit raportului Corpului de control al ministrului Educaţiei.

6211 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Eleva care l-a acuzat de viol pe profesorul de sport are 45 de absenţe nemotivate

EXCLUSIV: Eleva care l-a acuzat de viol pe profesorul de sport are 45 de absenţe nemotivate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Corpul de control al ministrului Educaţiei a făcut o anchetă la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, pentru a vedea dacă incidentul în urma căruia o elevă l-a acuzat pe profesorul de sport Dan-Octavian Vişan că a violat-o este un caz izolat sau dacă regulamentul şcolii permite încurajarea unui astfel de comportament.

În timpul anchetei au fost verificate documentele şcolii, Corpul de control constatând că dosarul de transfer al elevei de la Liceul "Jean Monnet" care l-a acuzat de viol pe profesorul Dan-Octavian Vişan era incomplet.

Totodată, eleva avea deja în primul semestru 45 de absenţa şi nicio sancţiune, se arată în raportul Corpului de control al Ministerului Educaţiei.

Transferul elevei la Liceul "Jean Monnet" a fost "aprobat fără respectarea prevederilor legale", dosarul nu are fişa medicală şi fişa individuală de observaţie, potrivit raportului Ministerului Educaţiei.

Mai mult, Corpul de control a constatat că la Liceul "Jean Monnet" există şi alte dosare incomplete.

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisă din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va monitoriza timp de un an activitatea unităţii de învăţământ, a declarat duminică pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici