EXCLUSIV: MJ a avizat vânzarea caselor RA-APPS, consemnând lipsa actelor privind statutul lor juridic

Ministerul Justiţiei a avizat actul normativ care autorizează RA-APPS să vândă locuinţele din portofoliu prin licitaţie, însă a consemnat că MJ nu îşi asumă răspunderea pentru faptul că proiectul nu este însoţit de documente care să ateste situaţia juridică actuală a bunurilor vândute.

747 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: MJ a avizat vânzarea caselor RA-APPS, consemnând lipsa actelor privind statutul lor juridic

EXCLUSIV: MJ a avizat vânzarea caselor RA-APPS, consemnând lipsa actelor privind statutul lor juridic (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei a refuzat să îşi asume răspunderea pentru actul privind vânzarea locuinţelor Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), semnalând Guvernului că Ordonanţa de Urgenţă pentru începerea procedurii nu include şi documente care să demonstreze că sunt îndeplinite condiţiile legale de vânzare

În final, ministerul a avizat favorabil actul normativ care autorizează RA-APPS să vândă locuinţele din portofoliu prin licitaţii la care pot participa inclusiv actualii demnitari, dar a atenţionat că era necesar să fi fost justificate toate soluţiile propuse în textul proiectului, relevă un document obţinut de MEDIAFAX.

"Semnalăm că proiectul nu este însoţit de documentaţia care să dovedească situaţia juridică actuală a imobilelor şi faptul că acestea îndeplinesc condiţiile legale pentru a putea fi vândute în condiţiile propuse şi precizăm că Ministerul Justiţiei nu îşi asumă răspunderea pentru aceste aspecte", se arată în documentul semnat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a primit miercuri acordul Guvernului să scoată la vânzare 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 active, la un preţ de pornire care va fi stabilit de experţi autorizaţi. Vânzarea ar urma să fie făcută prin licitaţie publică cu strigare la care vor putea participa şi actualii demnitari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici