EXCLUSIV: Perioada în care poate fi compensată munca suplimentară va fi prelungită la 60 de zile

Perioada în care munca suplimentară poate fi compensată prin ore libere plătite va fi prelungită de la 30 la 60 de zile, conform proiectului de modificare a Codului Muncii, obţinut de MEDIAFAX.

144 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Perioada în care poate fi compensată munca suplimentară va fi prelungită la 60 de zile

EXCLUSIV: Perioada în care poate fi compensată munca suplimentară va fi prelungită la 60 de zile (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Documentul prevede că munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia, nu în 30 de zile, cum stabileşte legislaţia în vigoare.

Articolul 119 din Codul Muncii, care stabileşte compensarea muncii suplimentare, va fi completat cu un nou alineat, care prevede că, în perioadele de reducere a activităţii, angajatorul va avea posibilitatea de a acorda zile libere plătite ce se vor constitui într-un cont cu care acesta va putea să compenseze, în avans, eventualele ore suplimentare ce vor fi prestate pe parcursul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici