Expertiza medico-legală cerută în cazul lui Adrian Năstase nu se mai face

Poliţia a renunţat la solicitarea privind expertiza medico-legală a lui Adrian Năstase, întrucât mandatul de executare a pedepsei a fost pus în aplicare, fostul premier fiind dus în unitatea de detenţie, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse din rândul anchetatorilor.

1582 afișări
Imaginea articolului Expertiza medico-legală cerută în cazul lui Adrian Năstase nu se mai face

Expertiza medico-legală cerută în cazul lui Adrian Năstase nu se mai face

În cazul în care instanţa va dori o expertiză medico-legală în cazul lui Năstase, trebuie să formuleze o solicitare către Institutul Naţional de Medicină Legală, au precizat sursele citate.

Poliţia Capitalei solicitase efectuarea unei expertize medico-legale în condiţiile în care Adrian Năstase era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar unitatea sanitară a comunicat că un eventual transfer al acestuia în penitenciar, pentru executarea pedepsei de doi ani de închisoare, poate fi decis doar în urma evaluării medico-legale.

Spitalul a răspuns astfel unei solicitări a Poliţiei Capitalei referitoare la starea de sănătate a lui Adrian Năstase. Cererea a fost formulată în condiţiile în care procedura de executare a mandatului de condamnare a lui Adrian Năstase nu fusese încheiată, întrucât acesta a fost dus în 20 iunie la spital, după ce a încercat să se sinucidă.

Adrian Năstase trebuia să se prezinte miercuri la Institutul Naţional de Medicină Legală, cu toate documentele medicale, pentru a se stabili dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă pot fi tratate în reţeaua medicală a ANP şi dacă acestea permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

În paralel, Poliţia Română a solicitat Tribunalului Bucureşti să stabilească dacă mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Năstase poate fi pus în aplicare.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a constatat că nu există niciun impediment pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase.

Câteva ore mai târziu, fostul premier Adrian Năstase a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind preluat de poliţişti şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

Adrian Năstase este în secţia de terapie intensivă a Spitalului Penitenciar Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, potrivit reprezentanţii penitenciarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici