Facultăţile de Informatică cer mai multă susţinere din partea mediului de business

Facultăţile de Informatică au nevoie de mai multă susţinere din partea mediului de business, după modelul vestic, în condiţiile în care tot mai mulţi profesori se pensionează sau aleg mediul privat, unde salariile sunt de 4-5 ori mai mari pe acest domeniu.

Share pe Facebook 450 afişări

Imaginea articolului Facultăţile de Informatică cer mai multă susţinere din partea mediului de business

Facultăţile de Informatică cer mai multă susţinere din partea mediului de business

” Este un punct sensibil, care nu-şi poate găsi rezolvarea prin măsuri legislative: dacă în alte ţări colaborarea între industrie şi mediul academic se concretizează prin contracte de cercetare de pe urma cărora beneficiază ambele părţi, în România şi mai ales în zona Moldovei asemenea proiecte sunt rare”,a declarat Lenuţa Alboaie, prodecanul Facultăţii de Informatică din Iaşi.

În opinia ei, pur şi simplu mediul industrial (şi nu doar companiile IT, ci tot ce înseamnă industrie) nu pare a avea capacitatea şi dorinţa de a se dezvolta prin asemenea colaborări.

În prezent, Facultatea de Informatică de la Iaşi are mai multe proiecte pentru dezvoltarea studenţilor (programe de internship în companii, traininguri pentru dezvoltarea competenţelor studentţilor în limbaje de programare cerute pe piaţa muncii, prezentări pentru elevii de liceu care ar putea urma o facultate de IT, şcoli de vară etc.), însă profesorii spun că ar trebui să se dezvolte şi proiecte de cercetare cu mediul de business în care pot fi implicate şi cadrele didactice.

Facultatea are 1.519 studenţi (în ciclul universitar, de masterat şi doctorat), 39 de cadre didactice titulare şi un număr de 27 de profesori asociaţi. Anual, această fa¬cultate livrează câte 300 de absolvenţi pe piaţa muncii.

Facultăţile româneşti livrează anual câte circa 7.000 de absolvenţi de informatică pe piaţa muncii, însă necesarul de pe piaţă ar fi dublu, spun cei care fac recrutări.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FACULTĂŢI ,
SUSŢINERE ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.