Fals consultant în fonduri europene a încheiat contracte de consultanţă şi a înşelat 19 persoane

O femeie din Braşov care lăsa a se crede că este consultant în fonduri europene şi a creat impresia că a depus proiecte câştigătoare, apoi încheia contracte de consultanţă, a fost arestată. 19 persoane au fost îănşelate, prejudiciul fiind de peste un milion de lei.

508 afișări
Imaginea articolului Fals consultant în fonduri europene a încheiat contracte de consultanţă şi a înşelat 19 persoane

Fals consultant în fonduri europene a încheiat contracte de consultanţă şi a înşelat 19 persoane

Procurorii DIICOT Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei femei cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals informatic în formă continuată (19 acte materiale) şi alterarea integrităţii datelor informatice (33 acte materiale), infracţiuni comise în stare de recidivă.

Oamenii legii au reţinut faptul că, la începutul anului 2021, pe raza municipiului Braşov, a fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de înşelăciune prin atragerea unor clienţi care îşi doreau să acceseze fonduri europene, dispuşi să plătească diferite sume de bani pentru consultanţă.

„În acest scop, a fost folosită o societate comercială administrată de un inculpat, clienţilor fiindu-le prezentată ca având în portofoliu numeroşi clienţi ale căror proiecte au fost admise în trecut, situaţie care nu corespundea adevărului. În această modalitate au fost atraşi mai mulţi clienţi care au semnat contracte de consultanţă în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii de fonduri europene, chiar dacă era evident că proiectele lor nu îndeplinesc condiţiile minime de eligibilitate. După respingerea proiectelor, membrii grupului infracţional organizat au modificat scrisorile de respingere, creând impresia că acestea sunt de aprobare, şi le-au trimis persoanelor vătămate pentru a-i induce în eroare şi a le determina să încheie în continuare noi contracte de consultanţă sau să le recomande serviciile şi altor cunoştinţe/parteneri de afaceri”, arată DIICOT.

Pe parcursul urmăririi penale au fost identificate până în prezent 19 persoane vătămate, cărora le-a fost cauzat un prejudiciu în cuantum de peste un milion de lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus arestare preventivă a femeii.

În acest caz se fac cercetări faţă de alţi doi inculpaţi (faţa de unul dintre aceştia fiind anterior dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore) cu privire la care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici