Familia imperială a Japoniei şi-a creat cont de Instagram într-un semn de apropiere faţă de tineri

  • Familia imperială a Japoniei este acum pe Instagram, în cadrul unui debut prudent în era social media pentru monarhie.
  • Primele 19 postări sunt fotografii şi clipuri video cu Împăratul Naruhito şi Împărăteasa Masako care îşi îndeplinesc îndatoririle regale în cadrul unor apariţii publice recente.
253 afișări
Imaginea articolului Familia imperială a Japoniei şi-a creat cont de Instagram într-un semn de apropiere faţă de tineri

Sursa foto: Instagram/Imperial Household Agency

Peste 185.000 de utilizatori urmăresc contul Agenţiei Casei Imperiale (IHA), care a fost anunţat în urmă cu o săptămână, dar a fost setat ca fiind privat până luni.

Monarhia japoneză are origini mitologice care datează de mai bine de două milenii, iar orice critică publică adusă împăratului rămâne tabu în această ţară.

Prin alăturarea la reţelele de socializare, instituţia speră să trezească interesul generaţiilor tinere pentru ceea ce face familia imperială, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al IHA.

Postările explică ce face împăratul în ce zi, de la întâlniri cu demnitari străini la admirarea unor bonsai, cu comentarii moderate.

Contul nu urmăreşte niciun alt utilizator şi, până acum, nu s-a aventurat în Instagram Stories.

"IHA este pe Instagram! Am crezut că este o glumă de 1 aprilie!", a scris un utilizator ca reacţie la lansare. Unii utilizatori au glumit că a fost bine că familia regală a ales Instagram, mai "civilizat", în locul platformei X, fostă Twitter.

Naruhito a urcat pe tron în 2019, în cadrul unei ceremonii încărcate de tradiţie, după ce tatăl său foarte popular a devenit primul împărat care abdică după două secole.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici