Familiile din Sibiu care nu au găsit loc la grădiniţă pentru copii vor primi bani pentru bone

Familiile din Sibiu care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani vor primi bani pentru bone.

848 afișări
Imaginea articolului Familiile din Sibiu care nu au găsit loc la grădiniţă pentru copii vor primi bani pentru bone

Familiile din Sibiu care nu au găsit loc la grădiniţă pentru copii vor primi bani pentru bone

Primăria Sibiu va da bani din bugetul local, din 3 iunie, pentru bone familiilor care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor.

Pot beneficia de acest ajutor persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Primăria Sibiu va da acest ajutor persoanelor care au domiciliul/reşedinţa în municipiu, numai în cazul copiilor pentru care părintele nu a găsit un loc la creşă sau grădiniţă publică sau privată şi doar în cazul în care familia/părintele a încheiat un contract de prestări servicii cu o bonă autorizată.

Ajutorul nu se poate acorda dacă unul dintre părinţi este asistent maternal sau dacă copilul respectiv este în grija unui asistent maternal.

De asemenea, familia trebuie să fie la zi cu plata taxelor şi impozitelor locale.

Cuantumul sprijinului financiar va diferi în funcţie de venitul net pe membru al familiei:

- pentru un venit net/ membru de familie până la 2.100 lei, ajutorul va fi de 710 lei;
- pentru venit net/membru de familie între 2.101 lei şi 2.500 lei, ajutorul va fi de 550 lei;
- pentru venit net/membru de familie între 2.501 lei şi 3.000 lei, ajutorul va fi de 390 lei;
- pentru venit net/membru de familie între 3.001 lei şi 3.500 lei, ajutorul va fi de 250 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici