Felix Bănilă, în cazul Luizei Melencu: Mă bucur că mama victimei a schimbat atitudinea. Sper să nu se răzgândească

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că se bucură că Monica Melencu şi-a schimbat atitudinea şi a acceptat să ofere specialiştilor probele biologice. Potrivit procurorului-şef, dacă mama Luizei nu ar fi fost în viaţă, anchetatorii ar fi identificat altă soluţie pentru acea analiză ADN.

304 afișări
Imaginea articolului Felix Bănilă, în cazul Luizei Melencu: Mă bucur că mama victimei a schimbat atitudinea. Sper să nu se răzgândească

Felix Bănilă, în cazul Luizei Melencu: Mă bucur că mama victimei a schimbat atitudinea.Sper să nu se răzgândească

„Eu mă bucur, şi colegii ne bucurăm că mama victimei şi-a schimbat atitudinea pentru probele de comparaţii - avem nevoie pentru a fi trimise cu maximă celeritatea în Statele Unite. (...) Sper să nu se răzgândească”, a declarat Felix Bănilă, la Anena.3

Şeful DIICOT a mai subliniat că, în cazul în care mama Luizei nu era în viaţă, ar fi identificat o altă soluţie pentru aceste teste ADN.

„Avem nevoie de comparaţie, respectiv de salivă de la mama victimei. Avem nevoie de probe, pentru că tiparul genetic recoltat în laboratoare FBI trebuie comparat cu profilul genetic de la mama victimei. Acest tip de ADN se transmite exclusiv pe linie maternă. (...) Identificam o altă soluţie. (dacă Mama Luizei nu era în viaţă, n.r.)”, a mai explicat Bănilă.

Rezultatele obţinute de FBI pot fi folosite în România, chiar dacă analiza nu este omologată în ţara noastră, mai spune şeful DIICOT.

Monica Melencu, mama Luizei Melencu a acceptat, sâmbătă, să i se recolteze noile probe ADN. Aceasta se va prezenta, luni, la Bucureşti, pentru probe.

Taguri:
diicot,
melencu,
luiza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici