Femeia care a provocat explozia de la Piteşti, acuzată de ucidere din culpă şi distrugere

Femeia care a provocat explozia produsă, duminică dimineaţă, într-un bloc de locuinţe sociale din cartierul piteştean Războieni este acuzată de ucidere din culpă şi distrugere, în prezent fiind internată la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi din Bucureşti.

176 afișări
Imaginea articolului Femeia care a provocat explozia de la Piteşti, acuzată de ucidere din culpă şi distrugere

Femeia care a provocat explozia de la Piteşti este acuzată de ucidere din culpă şi distrugere (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, din primele cercetări anchetatorii au stabilit că argeşeanca Crinuţa Vasile, în vârstă de 53 de ani, umfla baloane direct de la aragazul racordat la reţeaua de gaz metan a imobilului, moment în care a avut loc explozia.

Dacă va fi găsită vinovată de către instanţă de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi distrugere, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 13 ani.

Fetiţa aflată în apartament, în vârstă de opt ani, adoptată de către femeie, a murit pe loc în deflagraţia urmată de incendiu, ea urmând să fie înmormântată în cursul zilei de miercuri la Cimitirul "Sf. Gheorghe" din Piteşti.

Reparaţiile la blocul afectat de explozie au început luni, după evaluarea făcută de firma asigurătoare

Potrivit directorului Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului din Primăria Piteşti, Constantin Zichil, familiile ale căror locuinţe au fost afectate în urma exploziei şi incendiului au evacuat mobilierul şi aparatura electrocasnică şi au început curăţenia.

Cei patru pacienţi transportaţi, duminică, la spitalele din Piteşti, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, o femeie şi trei copii, nu au rămas internaţi, fiind trataţi ambulatoriu.

În urma exploziei de duminică dimineaţă, femeia a suferit arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, din cauza incendiului mai multe persoane fiind intoxicate cu fum.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au stabilit că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze de la reţeaua de alimentare cu gaz metan a imobilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici