Fiica lui Bercea Mondial susţine că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu erau o datorie veche

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, susţine că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu joi seară reprezintă o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele preşedintelui Traian Băsescu i-a primit de la Sandu Anghel, pentru a-l ajuta pe acesta să scape de închisoare.

1137 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Bercea Mondial susţine că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu erau o datorie veche

Bercea Mondial (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Izaura Anghel spune că familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, iar după ce tatăl ei a fost condamnat la închisoare, i-a cerut fratelui preşedintelui Traian Băsescu banii respectivi înapoi.

Ulterior, Mircea Băsescu a înapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmând să mai restitue încă 285.000 de euro.

"Când a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 de euro lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpăţână, ca să-l scape pe tata. Orice om încearcă în viaţă. Când l-am încercat, a mai cerut 400.000 de euro, că nu scapă Bercea fără un million de euro. I-am zis că nu mai avem, şi aşa am vândut casele ca să luăm banii aştia (n.r. - 600.000 euro). Când am aflat sentinţa de zece ani pentru tata, am mers la el şi ne-am cerut banii. I-a dat lui Florin 315.000 euro şi a mai rămas 285.000. Când am aflat sentinţa şi de la Suprem, am mers la el la Constanţa şi am cerut banii: naşule, trebuie să dai banii că nu am cu ce să îl ţin pe tata, pe mama, pe frate-miu, că am doi fraţi arestaţi şi pe mama şi pe tata. Mi-a zis: du-te acasă fină, că te sun eu să vii să îţi dau banii. M-am dus la Administraţia Penitenciarelor să îl pună pe tata la muncă şi am primit telefon de la Mircea Băsescu să mă duc la Constanţa, să dea bani. M-am dus, am ajuns la el la poartă, ieri pe seară, am vorbit cu el, s-a urcat la mine în maşină, am mers cu bărbatu-miu şi frati-miu, am mers la el la port, ne-a luat sus, mi-a dat 10.000 de euro din 285.000. I-am zis că nu ţine banii ăştia pe tata, care mănâncă de la cantină şi tu mănânci din banii lui, dă-mi-i, nu mă lăsa, că sunt supărată. Du-te acasă liniştită, mi-a zis, că mai vii săptămâna viitoare şi îţi mai dau. Bine naşule, iar când am ieşit de la el de pe scări, m-a luat …corupţia! Când procurorul DNA a întrebat-o pe fiica mea ce cauţia la Constanţa, ea a zis: să iau banii lui tataie. Bărbatiu-miu a fost reţinut 24 de ore, că atunci când s-a dat banii ăştia, l-am luat şofer şi el nu a pus mâna pe bani, decât eu am pus mâna. A făcut toate astea Mircea Băsescu ca să nu mai îmi dea bani", a declarat Izaura Anghel.

De asemenea, sora lui Sandu Anghel, Oranţa Anghel, a spus că Mircea Băsescu trebuie să le dea banii înapoi.

"Ne-a mâncat şi banii, ne-a băgat şi în puşcărie. Cum se poate să ne mănânce şi banii, să ne bage şi în puşcărie? Când s-au dat banii aştia lui Mircea Băsescu, fratele lui domnu' preşedinte, ca să-l scape pe Bercea şi aştia nu au făcut nimic pentru el, când el a promis lui Bercea că îl scapă. Să ne dea banii înapoi, chiar dacă ne bagă în puşcărie că să îi putem ţine", a spus Oranţa Anghel.

Mircea Băsescu a fost şantajat de ginerele şi fiica lui Bercea Mondial, care l-au ameninţat că, dacă nu le dă 280.000 de euro, vor face publice informaţii despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupţie, cei doi fiind prinşi când primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore, începând de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în stare de recidivă, arată vineri DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că în aceeaşi cauză mai sunt cercetate două persoane, respectiv Izaura Anghel şi minor în vârstă de 17 ani, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

"În ordonanţa de reţinere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunţător în cauză, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie. Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro", potrivit DNA.

Surse judiciare declarau că denunţătorul este Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, iar cei care l-au şantajat sunt ginerele lui Bercea Mondial şi una dintre fiicele acestuia.

În 29 mai, Marius Constantin şi celelalte două persoane au fost prinşi în flagrant, în timp ce primeau 10.000 euro de la denunţător, potrivit DNA.

Marius Constantin urmează să fie dus la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă petnru 30 de zile.

În cazul Izaurei Anghel şi a celeilalte persoane, procurorii au luat măsura controlului judiciar.

În aprilie 2013, Bercea Mondial a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În mai 2014, Instanţa supremă l-a condamnat pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, decizia fiind definitivă.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii şase ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici