Firea despre acordarea autorizaţiilor pentru evenimente: Am fost greşit înţeleasă, voi da autorizaţii. Maratonul Internaţional Bucureşti va avea loc în aceleaşi condiţii ca în anii precedenţi

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că declaraţia sa privind acordarea autorizaţiilor pentru organizarea unor evenimente a fost greşit înţeleasă şi exploatată politic, afirmând că va acorda în continuare autorizaţii.

2248 afișări
Imaginea articolului Firea despre acordarea autorizaţiilor pentru evenimente: Am fost greşit înţeleasă, voi da autorizaţii. Maratonul Internaţional Bucureşti va avea loc în aceleaşi condiţii ca în anii precedenţi

Firea despre acordarea autorizaţiilor pentru evenimente: Am fost greşit înţeleasă, voi da autorizaţii. Maratonul Internaţional Bucureşti va avea loc în aceleaşi condiţii ca în anii precedenţi

“Eu am spus un lucru şi s-a înţeles cu totul altceva (…) am făcut o referire care a inflamat din păcate atât politicul cât şi anumiţi organizatori de evenimente, mai puţin pe bucureşteni, mai mult pe anumiţi organizatori de evenimente, şi am spus că acolo unde nu este necesar să se blocheze o arteră sau un bulevard important al oraşului putem să găsim soluţii”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, solicitată să comenteze reacţiile din societatea civilă generate de afirmaţia sa privind acordarea autorizaţiilor pentru restricţiile de trafic ale unor evenimente.

Întrebată dacă va mai acorda autorizaţii pentru concerte şi evenimente, Firea a spus că va face acest lucru şi că viaţa sportivă şi culturală va cunoaşte chiar o amploare în mandatul său.

“Bineînţeles că viaţa sportivă şi culturală va cunoaşte chiar o amploare faţă de perioada precedentă”, a răspuns Firea.

Primarul Capitalei a pus “nervozitatea” care s-a creat pe seama unei interpretări greşite a declaraţiei sale şi a “exploatării” politice a subiectului.

“Nu am vorbit de interzicere, nu am vorbit de anulare, dimpotrivă am spus că sunt un om care am lucrat peste 20 de ani în presă, sunt membru al Uniunii Scriitorilor, am încurajat întotdeauna şi am sprijinit atât evenimentele culturale cât şi sportive sau de relaxare, am participat la ele în ultimii ani şi îmi pare foarte rău că am fost din păcate greşit înţeleasă şi s-a creat puţină nervozitate exploatată politic, pentru că am văzut că ieri atât unii miniştri tehnocraţi cât şi unii lideri ai PNL epuizaseră problemele de la guvernare şi aveau o problemă cu instituţia pe care nu au reuşit să o câştige”, a spus Firea.

Firea: Maratonul Internaţional Bucureşti va avea loc în aceleaşi condiţii ca în anii precedenţi

Maratonul Internaţional Bucureşti, aflat anul acesta la a noua ediţie, se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca în anii precedenţi, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Doresc să asigur pe toată lumea că Maratonul Internaţional Bucureşti va avea loc în aceleaşi condiţii ca şi în anii precedenţi. Acesta este un eveniment care se desfăşoară duminica, în prima parte a zilei, aşadar într-o perioadă în care traficul nu este la fel de intens ca într-o zi de lucru. Municipalitatea se va asigura că cetăţenii care locuiesc în zonele prin care trece traseul Maratonului să fie informaţi din timp asupra programului acestuia, a zonei restricţionate necesare desfăşurării şi, foarte important, a rutelor alternative de deplasare", a precizat Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Edilul şef al Capitalei s-a întâlnit, luni, cu membrii Comisiei care avizează desfăşurarea evenimentelor din Capitală, pentru a găsi soluţii la problema aglomerării traficului rutier în timpul desfăşurării evenimentelor sportive, culturale şi de divertisment. Primarul Bucureştiului le-a cerut membrilor Comisiei să găsească, într-un timp foarte scurt, alte spaţii, zone şi terenuri care să poată fi amenajate pentru desfăşurarea de evenimente.

Gabriela Firea a declarat, luni, că doreşte ca evenimentele care au loc în Bucureşti să fie mutate în locaţii alternative, precum Arena Naţională şi Romexpo, pentru a se evita aglomeraţia din centrul Capitalei. În acest sens, primarul general a propus parteneriate pentru organizatorii de evenimente, având în vedere preţul mult mai ridicat al chiriilor.

Maratonul Internaţional Bucureşti, aflat anul acesta la cea de-a noua ediţie, va avea loc pe 8 şi 9 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici