Firea, despre situaţia de la Apa Nova: Am transmis scrisoare către Iohannis, SRI şi CSAT

Gabriela Firea a declarat că i-a scris preşedintelui Iohannis despre situaţia de la Apa Nova şi că a cerut SRI şi CSAT detalii, pentru a lămuri afirmaţiile contradictorii privind apa de la robinet. Firea spune că Apa Nova sau DSP riscă sancţiune dacă dezinformează populaţia.

1074 afișări
Imaginea articolului Firea, despre situaţia de la Apa Nova: Am transmis scrisoare către Iohannis, SRI şi CSAT

Firea, despre situaţia de la Apa Nova: Am transmis scrisoare către Iohannis, SRI şi CSAT

„Am trimis în pauză (pauza de la CGMB, n.r.) o scrisoare către preşedintele Iohannis, SRI şi CSAT, pentru că în acest moment avem două tipuri de analize şi două tipuri de declaraţii. Analiza operatorului de apă - sancţiune penală dacă dezinformează primăria sau populaţia şi rapoartele de la DSP, despre care Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele şi doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu mă adresez instituţiilor competente şi cine a greşit şi a dezinformat poplaţia să plătească. Dacă cumva operatorul de apă a greşit, cu siguranţă voi demara procedurile de reziliere a contractului, dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate şi s-a transmis panică prin aceste măsurători (...) Eu cred că preşedintele ţării, pentru că este şi preşedintele CSAT, cât şi din partea SRI vom primi cele mai corecte informări şi vom ştii ce s-a întâmplat în această perioadă”, a declarat Gabriela Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Precizările vin după ce Apa Nova a informat joi dimineaţă că rezultatele analizelor efectuate reconfirmă şi atestă potabilitatea apei distribuită de companie consumatorilor. Distribuitorul de apă mai menţionează că a crescut concentraţia de clor din cauza topirii zăpezii şi a gheţii, însă valorile sunt în limitele normale.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a recomandat bucureştenilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici