Firea devoalează planul lui Dragnea: A anunţat într-o şedinţă că va da OUG pentru ca sectoarele Capitalei să devină oraşe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă seară, că liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu primarii de sectoare că vrea o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare ale Bucureştiului să devină oraşe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.

15120 afișări
Imaginea articolului Firea devoalează planul lui Dragnea: A anunţat într-o şedinţă că va da OUG pentru ca sectoarele Capitalei să devină oraşe

Firea: Dragnea a anunţat într-o şedinţă că va da OUG pentru ca sectoarele Capitalei să devină oraşe

"Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul. Că pe el îl deranjează atât de tare persoana mea şi vede că nu are ce să-mi facă decât să mă suprime încât le-a spus că va pregăti o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anti-constituţional. Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă, decât dacă cineva consideră că ţara noastră nu mai este una democratică. (...) Eu ştiam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile a zis că este în pregătire textul ordonanţei de urgenţă prin care practic Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş, împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul, cu personalitate juridică", a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

Edilul a precizat că la şedinţa respectivă au participat cinci primari de sectoare, cu excepţia lui Robert Negoiţă.

"Imaginaţi-vă cum ar fi să ne întâlnim cu cineva. Tu ce eşti, de unde provii? Unul spune eu sunt ieşean, altu eu sunt arădean, eu sunt constănţean...Tu ce eşti? Eu sunt sectorian 2. Cam ceva de genul acesta doreşte domnul Dragnea doar ca doreşte să mă anihileze în totalitate", a completat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a mai anunţat că, din informaţiile pe care le are, preşedinţia filialei PSD Bucureşti va fi preluată de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici