Focar de HEPATITĂ A în două localităţi din judeţul Suceava. 16 copii sunt internaţi

Şaisprezece copii cu vârste între un an şi zece ani din comunele sucevene Arbore şi Marginea sunt internaţi la Spitalul Rădăuţi, cu hepatită virală acută de tip A, Direcţia de Sănătate Publică spunând că există probleme privind apa din fântâni din cele două localităţi, dar că nu aceasta este cauza.

232 afișări
Imaginea articolului Focar de HEPATITĂ A în două localităţi din judeţul Suceava. 16 copii sunt internaţi

Focar de HEPATITĂ A în două localităţi din judeţul Suceava. 16 copii sunt internaţi (Imagine: Shutterstock)

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au anunţat, miercuri, că în localităţile Arbore şi Marginea se înregistrează, de la începutul lunii iulie, două focare de hepatită acută virală de tip A, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Până în prezent s-au înregistrat 16 cazuri de îmbolnăvire, câte opt în fiecare localitate, la copii cu vârste cuprinse între un an şi 10 ani. Aceştia sunt membri ai unor familii învecinate, între care există legături de rudenie şi care se vizitează”, precizează sursa citată.

Cei 16 copii sunt internaţi în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Rădăuţi.

Reprezentanţii DSP Suceava mai spun că până în prezent au fost administrate 80 de doze vaccin antihepatitic de tip A persoanelor care au intrat în contact cu copiii bolnavi şi au fost luate probe de apă din fântânile familiilor din care provin pacienţii.

”Deoarece rezultatele tuturor probelor de apă sunt necorespunzătoare atât chimic, cât şi bacteriologic, am informat cele două primării pentru a lua măsuri de avertizare a populaţiei privind pericolul consumului de apă din aceste surse şi necesitatea dezinfecţiei acestora”, mai spun reprezentanţii DSP, care precizează că au fost distribuite substanţele dezinfectante necesare în cele două comunităţi.

DSP Suceava mai menţionează că în acest caz ”calitatea necorespunzătoare a apei reprezintă un factor suplimentar de risc în apariţia şi extinderea îmbolnăvirilor de tip digestiv, dar nu şi cauza actualului focar de hepatită”, fără a preciza însă care este cauza îmbolnăvirilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici