Focar de scarlatină într-o grădiniţă din Târgu-Jiu. 4 copii bolnavi, grădiniţa rămâne deschisă

Un focar de scarlatină a fost declarat într-o grădiniţă cu program prelungit din Târgu-Jiu, după ce patru cazuri au fost confirmate la copii. Grădiniţa rămâne totuşi deschisă.

1413 afișări
Imaginea articolului Focar de scarlatină într-o grădiniţă din Târgu-Jiu. 4 copii bolnavi, grădiniţa rămâne deschisă

Focar de scarlatină într-o grădiniţă din Târgu-Jiu. 4 copii bolnavi, grădiniţa rămâne deschisă

Potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, focarul de scarlatină a fost declarat miercuri, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, unde au fost înregistrate patru cazuri.

Primul a apărut în 17 ianuarie la o fetiţă de patru ani, care a fost internată în Secţia Boli Infectioase a Spitalului Judetean Târgu-Jiu cu febră, angină şi eruptie cutanată. Fata a fost ulterior externată.

Celelalte trei cazuri au apărut în perioada 24-28 ianuarie.

„Două cazuri au fost internate în Sectia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu şi un caz a fost prezentat pentru consult la camera de gardă cu semne clinice de boală, dar refuzând internarea, ulterior cu evoluţie favorabilă”, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

O echipă formată dintr-un medic epidemiolog şi doi asistenţi de igienă a mers la grădiniţă, unde a dispus intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie. Grădiniţa este monitorizată de reprezentanţii DSP, dar cursurile nu au fost suspendate.

Scarlatina este o boală infecţioasă bacteriană care necesită izolare şi supraveghere clinică, iar în lipsa unui tratament pot apărea complicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici