Un fost ministru al Sănătăţii semnalează: Marian Burcea, trimis în judecată de către DNA, e preşedintele comisiei de Oftalmologie la Rezidenţiat

Fostul şef al CNAS, Marian Burcea, este preşedintele comisiei de Oftalmologie din cadrul examenului de rezidenţiat susţinut de medicii care vor să specializeze, arată fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care atrage atenţia că cel dintâi este trimis în judecată de către DNA.

802 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru al Sănătăţii semnalează: Marian Burcea, trimis în judecată de către DNA, e preşedintele comisiei de Oftalmologie la Rezidenţiat

Fost ministru al Sănătăţii: Marian Burcea, trimis în judecată de către DNA, e preşedintele unei comisii de oftalmologie

„Zilele acestea, medicii care au terminat rezidenţiatul susţin examenul ca să devină medici specialişti. Pe cine a pus oare Universitatea de Medicină şi Farmacie preşedinte al uneia dintre comisiile de oftalmologie? Pe Marian Burcea. Acel Marian Burcea, fost preşedinte CNAS, pe care DNA l-a trimis în judecată în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale. Potrivit DNA, peste 4,5 milioane euro din fondurile CASMB au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive. Asta în timp ce bolnavi aflaţi în faza terminală sau imobilizaţi la pat nu beneficiau de servicii pentru că nu existau fonduri”, a scris fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, 80% dintre tinerii absolvenţi de Medicină vor să plece peste hotare.

„Asta arată un studiu al Fundaţiei Colegiului Medicilor. În ţări ca Franţa, Germania, Belgia, nu oamenii precum domnul Burcea deţin puterea şi controlează ce se întâmplă cu banii din sistemul sanitar. Sunt 19 candidaţi care vor susţine examenul în faţa domnului Burcea. 19 tineri medici care...”, mai scrie Voiculescu.

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici