Fostul adjunct al PNA Horia Adrian Miclescu s-a prezentat la DNA

Fostul adjunct al PNA Horia Adrian Miclescu s-a prezentat, joi, la DNA, el declarând că a fost chemat pentru a da o declaraţie în dosarul în care patronul OTV, Dan Diaconescu, este acuzat de şantajarea omului de afaceri Petru Ţârdea.

165 afișări
Imaginea articolului Fostul adjunct al PNA Horia Adrian Miclescu s-a prezentat la DNA

Fostul adjunct al PNA Horia Adrian Miclescu s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Miclescu a venit la DNA, puţin înainte de ora 10.00.

La intrarea în sediul DNA, Miclescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit pentru a da o declaraţie în dosarul lui Dan Diaconescu.

El a fost chemat la DNA în calitate de martor.

Horia Adrian Miclescu, în prezent pensionar, a fost procuror general adjunct al Parchetului Naţional Anticorupţie (devenit direcţie), el dându-şi demisia din această funcţie în august 2005, când ministrul Justiţiei Monica Macovei a cerut CSM destituirea conducerii instituţiei. Miclescu a revenit atunci la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Apoi a făcut cerere de pensionare anticipată, dar în 2006, CSM i-a respins-o din cauză că nu îndeplinea condiţiile de vechime ca magistrat.

În data de 23 martie 2009, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de pensionare a lui Miclescu.

În urmă cu o zi, în acest dosar au mai dat declaraţii în calitate de martor, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei şi secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

Horia Georgescu, fost specialist tehnic la DNA în 2005, a fost audiat în legătură cu modul în care a descărcat o serie de interceptări ambientale în anul 2005 în acest caz.

Totodată, Cătălin Macovei a fost întrebat de foştii săi colegi, procurorii DNA, despre modul în care a instrumentat, până la momentul declinării la Parchetul Judecătoriei sectorului 4, primul dosar deschis pe numele lui Dan Diaconescu, în 2005 şi situaţia interceptărilor. Macovei a trebuit să mai precizeze motivul pentru care, la acel moment, nu s-a mai efectuat un flagrant delict în acel dosar, au spus surse judiciare.

În acest caz, Dan Diaconescu a fost pus sub acuzare pentru şantaj, în cauză fiind învinuit şi Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici