Fostul director al Finanţelor Publice Alba, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie

Şeful Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, Ştefan Anghel Bogin, fost director, a fost reţinut, joi, pe 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie.

28 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Finanţelor Publice Alba, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie

Fostul director al Finanţelor Publice Alba, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, apropiate anchetei, Ştefan Anghel Bogin este acuzat de trafic de influenţă şi alte fapte de corupţie.

Bogin a fost audiat, joi, la sediul DNA Alba Iulia, iar pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore.

Conform surselor citate, în acelaşi caz au mai fost audiaţi, joi, un avocat şi un om de afaceri din Alba Iulia.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al DGFP Alba, Iulia Mirăştean, a declarat că instituţia nu a fost informată oficial despre reţinerea lui Anghel Bogin, confirmând, însă, că acesta nu este la serviciu.

Mirăştean a spus că DGFP Alba a informat forurile centrale de conducere despre acest caz şi despre informaţiile de presă în legătură cu reţinerea lui Anghel Bogin.

Potrivit sursei citate, DGFP Alba nu a luat nicio măsură administrativă în ceea ce-l priveşte pe şeful Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba până nu va fi primită o informaţie oficială privind acuzaţiile care i se aduc acestuia.

Ştefan Anghel Bogin a fost împuternicit, începând cu data de 1 noiembrie, să îndeplinească prerogativele funcţiei de şef al Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba.

Anghel Bogin a ocupat până în vara acestui an funcţia de director al DGFP Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici